Snijeg na putevima!

Zbog novih snježnih padavina saobraćaj se u većem dijelu Republike Srpske odvija otežano, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Republika Srpska 05.03.2015 | 08:13
Snijeg na putevima!

Posebno je otežano odvijanje saobraćaja na dionicama u višim krajevima, gdje su kolovozi zasnježeni, pa se za teretna vozila sa prikolicom i šlepere preporučuje upotreba lanaca.

Regionalni put Ulog - Klanci neprohodan je zbog snježne mećave i visokih smetova.

Zbog snježnih nanosa otežano se saobraća na dionicama Rogolji - Mliništa, Čađavica - Srpske Toplice i Strojice - Novo Selo.

Na području Kneževa snijeg intenzivno pada, pa se vozačima savjetuje oprezna vožnja prilagođena stanju i uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme koja je i zakonski obavezna do 15. aprila.

Na putu Prijedor - Novi Grad /mjesto Donja Dragotinja/, zbog odrona saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom u dužini od 30 metara.

Iz Auto-moto saveza skreću pažnju na moguće odrone zemlje i kamenja na kolovoz posebno na pravcima Banjaluka - Teslić, Mrkonjić Grad - Crna Rijeka, Karanovac - Kneževo - Ugar, Šipovo - Strojice, Dobro Polje - Miljevina - Brod na Drini, Bratunac - Skelani, Ljubovijski most - Drinjača, Šekovići - Caparde, Brodar - Rudo, Višegrad - Vardište i Rogatica - Ustiprača.

Zbog izvođenja radova na instalaciji opreme na naplatnoj stanici "Jakupovci" i obuke osoblja za rad na naplati putarine, na dijelu autoputa Gradiška - Banjaluka na snazi je poseban režim odvijanja saobraćaja na toj lokaciji.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini - granični prelaz Šćepan Polje, na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Kostajnica - Kozarska Dubica u mjestu Vrioci, na snazi je obustava saobraćaja, a vozila se preusmjeravaju na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta Karanovac - Ugar u mjestu Bočac zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom uz privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje - entitetska granica /Karuše/, na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka, izmijenjen je režim saobraćaja, pa će povremene obustave biti vršene svaki puni čas i trajaće po 15 minuta, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog deminiranja terena povremeno dolazi do polučasovnih obustava saobraćaja na regionalnom putu Polje - Podnovlje, lokalitet Gornji Božinovci pet, od 9.00 do 15.00 časova.

Na dionicama Ukrina - Gornja Vijaka i Karanovac - Mitrović, na mjestu klizišta, saobraća se jednom trakom.

U većem dijelu Federacije BiH, zbog snijega koji intezivno pada, otežan je saobraćaj, posebno na dionicama u višim planinskim predjelima, gdje je za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna upotreba lanaca.

Zahvaljujući intervencijama putnih službi, za sada su svi putni pravci prohodni.

Dodatne poteškoće vozačima u zapadnoj i jugozapadnoj Bosni pričinjava jak vjetar, koji stvara snježne nanose.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Komentari / 0

Ostavite komentar