Vjernost je ključ 65 godina dugog braka

Stoja i Slavko Pavlović iz Zvornika obeležili 65 godina braka. Kada se srodne duše nađu, ne treba da "šaraju" - kaže Slavko. Jedno drugome smo najpotrebniji i najmiliji - reče nam Stoja

Republika Srpska 02.03.2015 | 21:30
Vjernost je ključ 65 godina dugog braka

Stoja i Slavko Pavlović iz Zvornika obeležili su vredan jubilej - 65 godina braka. Slavko (85) i godinu dana mlađa Stoja venčali su se na Svetog Trifuna, davne 1950. godine. Uz svečarsku tortu koju su pripremile unuka Dragana i snaje Zorica i Živka i uz šampanjac i ostale đakonije, Pavlovići su prelistali stare fotografije i setili se svih onih lepih i manje lepih trenutaka zajedničkog života, i otkrili tajnu toliko godina vernosti.

Oboje potiču iz bratunačkog sela Kravice, odakle su otišli davno, i selili se često, jer je Slavko službovao kao milicioner po mnogim mestima birčanske regije. Najveće bogatstvo im je, kako rekoše, što imaju sinove Dragana i Miju, petoro unučadi i petoro praunuka.

Na proslavu zaista vrednog jubileja stigli su i Stojini bratanci i sestrići, brojna familija, prijatelji i komšije.

Nazdravljujući jedno drugom, rekoše nam da se sada vole više nego ikada ranije.

- Svakome bih preporučila da neguju ljubav u mladosti, da bi dočekali starost koja je tako lepa. U mladosti smo voleli decu, a sada kada su se svi razišli, jedno drugome smo najpotrebniji i najmiliji. Nema se kuda - reče nam baka Stoja.

Oboje su pretrpeli mnogo toga teškog. Bežeći od ustaša tokom Drugog svetskog rata, kao deca su par godina proveli po domovima.

- Ja sam u dečijem domu za izbegličku decu u Banji Koviljači završio četvrti razred osnovne škole - priča nam Slavko.

- Kada se srodne duše nađu, onda treba da zajednički rade i žive. Ne treba da "šaraju" u mladosti, već da imaju jedno drugo. Da gaje poverenje i ljubav, da misle o budućnosti za sebe i svoju decu - kaže Slavko.

Poželeli smo Pavlovićima da ih služi zdravlje i da dođemo i zabeležimo njihovu životnu priču i posle sedamdeset godina zajedničkog života.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Jelena

03.03.2015 06:07

Svaka čast, da je vise ovakvih brakova.

ODGOVORITE