Srebrenica: SNSD istupio iz koalicije iz ličnih interesa

Opštinski odbor Srpske demokratske stranke Srebrenica tvrdi da je SNSD iz srpske koalicije u toj opštini istupio zbog incijative SDS da se razmotri rad Komisije za dodjelu socijalnih pomoći i njegu drugog lica čiji je predsjednik, i pored činjenice da je u sukobu interesa, već desetak godina Radomir Pavlović, koji vodi i lokalni SNSD.

Republika Srpska 02.03.2015 | 12:35
Srebrenica: SNSD istupio iz koalicije iz ličnih interesa

"U ovom peridu ove vrste pomoći dobijali su isključivo glasači SNSD-a, bez obzira na specijalističke ljekarske nalaze. Mnogo je primjera da građani sa istim dijagnozama različito se procjenjuju, odnosno u skladu sa stranačkom pripadnošću dobijaju mjesečna primanja", kaže se u saopštenju.

Odbacujući optužbe OO SNSD o raskidanju predizbornom koalicionog sporazuma u Srebrenici i tvrdnju da kadrovi SDS opstruišu inicijativu za veću podršku Vlade Republike Srpske u toj opšini, OO SDS Srebrenica pita kako je moguće da se opstruiše pomoć Vlade Republike Srpske koje godinama nema.

OO SDS podsjeća da je bio u opoziciji i da je SNSD vršio vlast u Srebrenici s bošnjačkim strankama posljednjih dvanaest godina.

"Za ovih dvanaest godina zbog loše i kriminalne lokalne vlasti SNSD-a, iselilo se oko deset hiljada Srba, a iz Federacije BiH otvoreno je desetak preduzeća dok Vlada RS nije otvorila ni jedno, Naprotiv, sve čini da uništi „Boksit", „Feros", „11. mart", „Banju Guber" i „Zeleni Jadar", kaže se u saopštenju i dodaje da su ova preduzeća 1996.g., odmah nakon rata, zapošljavala oko 600 radnika, a sada jedva pedesetak."

Umjesto da raskinu koaliciju sa SDA i drugim bošnjačkim strankama koje su inicirale i izvršile smjenu Radomira Pavlovića, predsjednika SNSD-a i SO Srebrenica u prethodnih dvanaest godina, srebrenički SNSD raskida koaliciju sa srpskim strankama: SDS, DNS i SNS-DP. Ovo je stvarna poruka kako će se SNSD ponašati na budućim lokalnim zborima", kaže se u saopštenju i dodaje da su u prethodnom periodu zbog loših poteza SNSD u toj opštini Srbi gubili izbore.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Sta je

02.03.2015 11:48

Tjeraj bagru u zatvor nema cekanja.SNSD je propala pljackaska partija koja je unistila Srpsku.Ne ce se prastati pljacka kumova i rodjaka do petog kolena jer narod je vidio kakvi su i na sta su spremni.Prodaju se crnom djavolu samo za vlast ili jos stete narodu sopstvenom.Nevidjeni kriminalci i nevidjena olos kod Srba.

ODGOVORITE
Name

cg

02.03.2015 12:12

Ljudi jeste li vi normalni pa naravno zbog ličnih neće valjda zbog naroda njih narod nije glasao ajde nedirajte više poštenjačine oni su oličenje poštenja pravde a još uzgred neboje se ni Boga

ODGOVORITE