"Mladić iz Užica umro od gripa!"

Opšta bolnica Užice saopštila je da je od posledica gripa preminuo jedan pacijent star 35 godina koji je zbog teškog stanja bio prebačen na lečenje u Beograd gde je i preminuo.

Srbija 27.02.2015 | 16:23
"Mladić iz Užica umro od gripa!"

U saopštenju se navodi da je pacijent kod koga je dokazan virus gripa, primljen 16. februara zbog upale pluća na Infektivno odeljenje, gde mu je odmah započeta adekvatna terapija.

Nakon tri dana došlo je do naglog pogoršanja opšteg stanja pacijenta čije je lečenje nastavljeno u intenzivnoj nezi Opšte bolnice, ali je zbog teškog opšteg stanja 20. februara prebačen na dalje lečenje u Beograd gde je i preminuo.


Iz užičke bolnice saopštavaju da je virus gripa AH1 dokazan kod još jednog pacijenta koji je u bolnicu primljen 24. februara zbog naglo nastalog gušenja i povišene temperature.


Lekari kažu da ovaj pacijent od ranije ima teško hronično hematoško oboljenje i već je lečen i zbog bolesti kardiovaskularnog sistema. Pacijent je i dalje teškog opšteg stanja, izolovan je i preduzete su sve mere lečenja i prevencije.


U Opštoj bolnici Užice, kako se navodi u saopštenju, za sada nema sumnji na epidemijsko javljanje respiratornih bolničkih infekcija, a preduzimaju se sve mere za sprečavanje širenja respiratornih infekcija u zdravstvenim ustanovama.
Direktorka Zavoda za javno zdravlje Biljana Mijović potvrdila je da u Užicu nema još uvek epidemije gripa.


“Registrovano je preko 600 pacijenata koji su u protekle dve sedmice zatražili lekarsku pomoć. Od težih bolesnika uzeto je 11 briseva, od kojih su dva potvrdila grip AH1, a kod jednog pacijenta je u pitanju AH3 virus. Ima dosta slučajeva pneumonija, koje su komplikacije gripa”, rekla je Mijović.


Izvor: SRBIJA DANAS

 

Komentari / 0

Ostavite komentar