Tribunal odlučuje o puštanju Hadžića

Haški tribunal razmotraće danas i sutra molbu nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske Krajine Gorana Hadžića za privremeno puštanje na slobodu kako bi bio podvrgnut hemoterapiji, pošto mu je dijagnostifikovan rak koji ne može biti operisan.

Region 25.02.2015 | 15:17
Tribunal odlučuje o puštanju Hadžića

Portparol Haškog tribunala Magdalena Spalinska saopštila je da će današnje ročište biti održano na zatvorenoj sjednici, a da će odluka biti donesena u dogledno vrijeme.

Ona je dodala da će Vijeće saslušati mišljenja dva eksperta koja je imenovao Tribunal kako bi bilo utvrđeno zdravstveno stanje optuženog, prenijeli su beogradski mediji.

Hadžić je u podnesku od 20. februara zatražio da bude pušten na tri sedmice pošto 26. februara treba da počne s hemoterapijom i pozvao sudsko vijeće da odobri i njegov prethodni zahtjev za puštanje na 12 ili više sedmica.

U zahtjevu je navedeno da je "Hadžiću dijagnostifikovan rak koji ne može biti operisan" i da je bolest u finalnoj fazi, a da pacijent u takvom stanju prosječno preživi 17 mjeseci od uspostavljanja dijagnoze.

Hadžić je optužen za zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja u Hrvatskoj od 1991. do 1995. godine.

Uhapšen je u julu 2011. godine na Fruškoj gori i izručen Tribunalu, a suđenje mu je počelo 16. oktobra 2012. godine.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

xx

25.02.2015 17:17

Kad su ga otrovali sad ga pustaju

ODGOVORITE