DK: Iako povređen, Čilić predvodi Hrvate!

Ovajač US opena našao se na spsiku selektora pred okršaj Dejvis kupa.

Tenis 25.02.2015 | 08:20
DK: Iako povređen, Čilić predvodi Hrvate!

Selektor teniske reprezentacije Hrvatske Željko Krajan objavio je spisak igrača na koje računa za meč protiv Srbije u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa, a na njemu je i šampion US opena Marin Čilić. Krajan je pozvao Čilića, iako su minimalne šanse da najbolji hrvatski teniser nastupi s obzirom na povredu nadlaktice, koja ga muči duže vreme.
"Znamo kakva je situacija s Marinovom povredom, ali se i dalje nadamo da bi mogao da bude od pomoći reprezentaciji u Kraljevu", rekao je Krajan, prenosi Indeks.

To znači da će se Hrvati kockati i nadati se da će njihov najbolji teniser uspeti da se oporavi od povrede i zaigra na komšijskom derbiju. Sa druge strane, to i nije neki preveliki rizik, jer je za Krajana bolje da ima rovitog Čilića nego bilo kog drugog tenisera u punoj formi, a da mu je trenutno na raspolaganju. Na kraju krajeva, prisustvo osvajača US opena mnogo znači i na psihološkom planu drugim teniserima u timu. Pored Čilića, Krajan je pozvao Bornu Čorića, Matu Delića i Marina Draganju.

Meč između Srbije i Hrvatske igra se od 6. do 8. marta u Kraljevu.

Komentari / 0

Ostavite komentar