Leskovac:Povrijeđeno 40 ljudi

Na autoputu između sela Donjeg i Gornjeg Krajinca kod Leskovca , jutros oko 04.30 časova sleteo je kombi "Iveco" u kome je bilo oko 40 azilanata, potvrdio je Tanjugu portparol Policijske uprave u Leskovcu Boban Zdravković.

Srbija 24.02.2015 | 07:32
Leskovac:Povrijeđeno 40 ljudi

Do nezgode je došlo u Donjem Krajincu kada je kombi "iveko“, u kojem je vozač prevozio ilegalne migrante sleteo s puta iz zasad neutvrđenih razloga.

Vozač kombija pobegao je sa mesta događaja i policija preduzima sve zakonom propisane mere i radnje na utvrđivanju svih činjenica vezanih za ovaj događaj, saopšteno je iz MUP-a Srbije .

Direktor leskovačke Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević kazao je Tanjugu da je na odeljenjima hirurgije i ortopedije zbrinuto više od 30 stranih državljana sa teškim i lakim povredama.

"Imamo tri osobe koje su teže povređene dok se kod većine radi o lakšim povredama. Aktivirali smo skoro kompletno medicinsko osoblje i dodatno sarađujemo sa službama Doma zdravlja tako da je svima pružena prva pomoć. U kontaktu smo i sa Ministarstvom zdravlja tako da sve činimo kako bi pomogli tim ljudima", kaže Dimitrijević.

Saobraćaj na autoputu Koridora 10 između Leskovca i Niša nije bio u prekidu tokom uviđaja.

RTS je javio da pet emigranata ima povrede koje su opasne po život, a reč je povredama kičmene moždine i krvarenju u mozgu.

Oni su, prema prvim informacijama RTS, iz Nigerije, Bangladeša i Sirije i ilegalno su ušli u Srbiju, a verovatno su krenuli ka Mađarskoj i EU.


Izvor: Tanjug

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

IVECO

24.02.2015 11:49

Najveći IVECO kombi teško može da natovari 40 ljudi. Možda jedino onaj teretnjak, pa da ih naslaže do tavana. Izgleda je ovih nesrećnika bilo i na tavanu.

ODGOVORITE