Beograd: Gori magacin

Veliki požar izbio je noćas u Makišu u skladištu kompanije DM zahvativši više od 6.000 kvadratnih metara magacinskog prostora. Povređenih nema.

Srbija 23.02.2015 | 07:27
Beograd: Gori magacin

Najmanje 20 vatrogasnih ekipa sa više od 60 vatrogasaca jutros od 4.56 časova pokušava da zauzda vatrenu stihiju. Gust dim širi se iz Makiša prema Ostružnici. Povremeno se čuju i manje eksplozije jer je deo magacinske hale, koji su pored DM kompanije koristile i neke druge firme, bio pun lako zapaljive robe, a pre svega kućne hemije. Reč je o magacinskom prostoru zahvaćenom plamenom koji zauzima površinu od 60x110 metara.

Vatrogasci su na lice mesta izašli posle samo 10 minuta od prijema poziva, na terenu je i vatrogasni brod koji crfpi vodu iz Save kao i komunalne službe, pre svega beogradskog Vodovoda i kanalizacije, sa 10 svojih cisterni. Na licu mesta su i eko-toksikološke ekipe koje vrše merenja jer se nad Makišem vije gust dim, kao i policajci stanice Čukarica.

Kada požar bude ugašen, na teren će izaći i policajci Pete uprave kriminalističke policije kako bi ispitali šta je njegov uzrok.

Na mesto požara jutros je nešto posle 7.30 sati izašao i načelnik Sektora za vanredne situacije i pomoćnik ministra MUP Predrag Marić koji je saopštio da očekuje da će vatrogasci uskoro staviti požar pod kontrolu. Tom prilikom je potvrdio i da gore uglavnom lako zapaljivi proizvodi kućne hemije, te da uskoro očekuje i prva merenja toksikoloških ekipa koja treba da pokažu da li je crn i gust dim koji se od Makiša vije ka Ostružnici opasan po građane.

Marić je dodao da je požar presečen, njegovo širenje sprečeno, da je spaseno 3.000 kvadrata prostora, kao i da je najvažnije da nema povređenih ni među građanima ni među vatrogascima, te da prema prvim informacijama nema opasnosti po zdravlje ljudi.

Izvor: EPK 

Komentari / 0

Ostavite komentar