Šta stoji iza najbogatije žene na svijetu?

Ona je ubedljivo najbogatija žena na svetu i zove se Kristi Volton. Drugoplasirana, naslednica kozmetike Loreal, ima milijardu dolara manje od nje. I prvo, i pravo pitanje je - da li je novac stekla, ili nasledila?

Svijet 21.02.2015 | 21:51
Šta stoji iza najbogatije žene na svijetu?

Ne samo da se udala u jednu od najbogatijih američkih porodica, već je sada i najbogatija među njima. Udala se za Džona Voltona, koji je poginuo u avionskoj nesreći 2005. godine. Zanimljivo je da je on radio i kao bolničar u ratnim područjima.

No, svojoj ženi je ostavio dovoljno bogatstva da ponese titulu najbogatije žene na svetu. I ne samo to. Zahvaljujući ulaganjima sa strane, koje je imao njen muž u solarnoj kompaniji, First Solar, ona je sada, sa 41 milijardom dolara najbogatiji član ove porodice. U ovoj kompanija ima ''samo'' 27 odsto deonica, a one vrede 1,8 milijardi dolara.

No, i drugi članovi njene porodice su na sličnim listama, pa je tako druga najbogatija žena u SAD njena zaova Alis.

Njihovo bogatstvo se ogleda pre svega u deonicama najvećeg maloprodajnog trgovačkog lanca u Americi, Volmarta. Ovaj lanac osnovali su još 1962. Kristin svekar Sem i njegov brat Džejms.

Nakon oporezivanja, ona će u 2014. godini na ime akcija u Volmartu dobiti 470 miliona dolara.

Živi u američkoj saveznoj državi Vajoming, i poznata je po svojim filantropskim aktivnostima. No, ipak, pobrala je brojne kritike odbijanjem da se priključi akciji “50 odsto” koju su Bil Gejts i Voren Bafet pokrenuli među svetskim bogatašima.

Cilj akcije je zaveštanje polovine bogatstva humanitarnim organizacijama, nakon smrti.

(Srbijadanas.com)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

wc šolja

21.02.2015 22:34

Kao i iza najsiromasnije

ODGOVORITE
Name

crni

23.02.2015 00:15

samo ono nestoji što joj treba

ODGOVORITE
Name

Samoca

23.02.2015 01:27

odgovornost, strah od promsaja, nepovjerenje. WC stoji iza svakog ali tamo sprovedemo jedan sat ili manje od 24.

ODGOVORITE