Premalo novca za poljoprivredu!

U Ministarstvu poljoprivrede su predstavnicima poljoprivrednika predočili plan raspodjele sredstava za poljoprivredu u ovoj godini. Poljoprivrednici nisu zadovoljni. Tvrde da je ovakvim odnosom Vlade poljoprivredna proizvodnja na izdisaju.

Republika Srpska 20.02.2015 | 15:20
Premalo novca za poljoprivredu!

Prijedlog plana raspodjele sredstava za poljoprivredu u 2015. predočen je poljoprivrednicima. Ono što je jasno jeste da novca nema dovoljno i da će Vlada pokušati da rupe pokrije omogućavanjem kredita preko IRB-a.

Za regresirani dizel budžetom je predvidjeno 6 miliona maraka. Poljoprivrednici nisu zadovoljni.

Pred predstavnike Ministarstva poljoprivrede stavili su podatak o 35.000 ugašenih poljoprivrednih proizvodjača u posljednje tri godine u Republici Srpskoj kao i to da im nisu isplaćeni svi podsticaji ni za prošlu godinu.

Sa 60 miliona podsticaja neće biti razvoja poljoprivrede već samo preživljavanja saglasni su i vodeći ljudi resornih poljoprivrednih udruženja.

Poljoprivrednici su naglasili da nisu zadovoljni ni odnosom Srpske ni Bosne i Hercegovine prema domaćim proizvodjačima. To uzalud ponavljaju godinama.

(BN TV)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Vasilije

20.02.2015 14:34

Ma ko šiša poljoprivredu od koje se živi!Sa onim mlađanim ministrom da se nešto oporavi,nema od tog ništa!Važno je da RS izdiše!

ODGOVORITE
Name

djoko

20.02.2015 15:07

Od poljoprivrede žive samo seljaci, koji usput budi rečeno otrovaše narod pestucidima, tako da što se mene tiče mogu i da propadnu svi do jednog.