Kup: Partizan razbio Vošu i čeka Zvezdu!

Crno-beli bez većih poteškoća pobedili Vojvodinu i plasirali se u polufinale Kupa Koraća, koje se igra u subotu od 21 čas. Milutinov igrao, Andrić ne.

Košarka 19.02.2015 | 23:30
Kup: Partizan razbio Vošu i čeka Zvezdu!

Ekipa Vojvodine "muški" se suprotstavila Partizanu i izvukla relativno podnošljiv poraz, uz dobijenu poslednju četvrtinu - 81:54 (17:11, 16:6, 32:19, 16:18).

Crno-belima je ova utakmica poslužila da parket "osete" igrači koji inače imaju manju minutažu, a ono pravo sledi u subotu uveče, kada će u polufinalu odmeriti snage sa boljim iz duela Konstantin - Crvena zvezda Telekom (petak, 21.00).

Trebalo bi da se dogodi velika senzacija, pa da ne dođe do okršaja dva najbolja srpska tima u "finalu pre finala".

Grobari, koji su u velikom broju došli u dvoranu Čair, u četvrtak su ispratili ljubimce u svlačionicu skandiranjem: "Hoćemo pobedu, pobedu u derbiju!"

Vršac, koji je u premijernom meču napravio iznenađenje pobedivši Metalac, čeka protivnika iz utakmice Mega Leks - FMP (petak, 17.00).

Najefikasniji u timu Partizana bio je Saša Pavlović sa 14 poena, dok je Dragan Milosavljević devet od svojih 11 (tri trojke) ubacio između 21. i 25. minuta.

Božo Đumić je u duelu sa doskorašnjim saigračima zabeležio 10 poena i šest skokova, a Nikola Milutinov osam poena i sedam skokova, gotovo sve u prvom poluvremenu.

Talentovani centar našao se u timu uprkos povredi zadobijenoj protiv Cibone u Zagrebu minulog vikenda, dok Mihajlo Andrić posle preležanog virusa nije bio u 12, već je gledao utakmicu u trenerci.

Vojvodina nije imala nijednog igrača sa dvocifrenim učinkom - Radoš Šešlija dao je devet, a Popović, Jovišić i Novak po osam poena.

Partizan je u ovaj duel ušao kao apsolutni favorit, što je opravdao vođstvom na poluvremenu 33:17, a pogotovo u trećoj četvrtini, u kojoj je značajno popravio šut i ubacio pet trojki, što mu je donelo 29 poena viška - 65:36.

Koliko je utakmica u prvih 20 minuta bila lepa za oko, moglo se videti iz dva statistička parametra. Prvi je bio procenat šuta iz igre (Partizan 33, Vojvodina 22 odsto), a drugi izgubljene lopte (9:10).

Do kraja utakmice su procenti porasli na 41, odnosno 31, a pobednik je sa "rezervistima" u postavi imao nešto više grešaka - 17:13.

Kod crno-belih su veću minutažu nego inače dobili Boris Dalo, Nemanja Bezbradica i Đumić. U poslednjoj četvrtini našlo se prostora i za Kuzeloglua i Milutinovića, koji se jedini nije upisao u strelce.

U drugom poluvremenu je srpski šampion počeo da pravi bolje pozicije za šut, Milosavljević je povukao ekipu sa tri pogotka van linije 6,75 metara (44:24), a pridružili su mu se Dalo (47:26) i Vanja Marinković (54:31 - 28. minut).

Pavlović večeras uopšte nije pokušavao spolja, već je koristio svoju snagu za prodore pod koš, uz po koji pogodak sa poludistance.

Razlika je razla iz minuta u minut, utakmica je išla ka očekivanom epilogu...

Komentari / 0

Ostavite komentar