Požar u Širokom Brijegu još nije ugašen

Požar koji je buknuo juče nešto iza 15 sati na području Knešpolja, tačnije u industrijskoj zoni gdje se nalaze firme Presal i TT Kablovi, još nije ugašen, javljaju federalni mediji.

Bosna i Hercegovina 17.02.2015 | 10:59
Požar u Širokom Brijegu još nije ugašen

Ovo je potvrdio i Damir Čutura, potparol MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona, dodavši da će uviđaj kojim će se utvrditi uzrok požara biti obavljen tek nakon potpunog gašenja vatrene stihije.

"Radi se o manjem požaru u jednoj jami u kojoj se odlaže otpad. Odjekivale su i detonacije no još uvijek ne znamo šta ih je prouzrokovalo. Moguće je da se radi o nepropisno odloženom oružju ili pak o bočicama pod pritiskom koje takođe mogu izazvati slične efekte", kazao je Čutura

Portal Klix.ba nezvanično saznaje, da se u ovom slučaju radi o namjernom zapaljenju više od 500 komada automobilskih guma i gdje se jasno moglo vidjeti područje u kome su gume istovarene.

Navodno, po tragovima na površini zemlje, koji vode do te provalije, može se zaključiti da se radilo o nekom većem kamionu koji je vjerovatno te gume iskipovao na ovo područje. 

 

Komentari / 0

Ostavite komentar