Video: Mo opet na terenu i to sa Sabatini!

Nekadašnja reprezentativka Jugoslavije Monika Seleš vratiće se na teren u egzibicionom meču protiv velike rivalke Gabrijele Sabatini iz Argentine.

Tenis 14.02.2015 | 11:40
Video: Mo opet na terenu i to sa Sabatini!

Dve teniserke odigraće meč u legendarnom ’Medison Skver Gardenu’ i to će biti repriza epskog finala Završnog turnira od pre 25 godina.

Selešova je tada savladala Sabatini rezultatom 6:4, 5:7, 3:6, 6:4, 6:2, iako je gubila sa 2-1 u setovima. Igralo se na tepihu, a Monika je imala samo 17 godina.

„Za mene je jedan od najtužnijih trenutaka bio kada se Završni turnir preselio u Nemačku. ’Garden’ je bio savršen, tribine su bile veoma blizu i mogli ste da osetite energiju. Kao igrač uz to samo napredujete", rekla je Selešova.

Taj meč igran je u tri dobijena seta.

„Uvek sam volela da igram u tri dobijena seta, lakše je doći do izjednačenja ako se krene sporije. Mislim da su devojke definitivno spremne da igraju na pet maksimalnih setova i mislim da bi mnogo zabavnije bilo da je to slučaj u polufinalima i finalima Gren slemova“, kazala je ’Mala Mo’.

Istorija duela dve teniserke počela je na Mastersu u Majamiju još 1988, kada je devojka rođena u Novom Sadu imala samo 14 godina.

„Ona je već bila zvezda, a ja sam igrala svoj prvi večernji meč. Bila sam potpuno opsednuta njenom pojavom, ali je ona uvek bila dama na terenu, bilo da gubite od nje ili vodite“, dodala je Monika koja je taj susret izgubila sa 7:6, 6:3.

Brzo je bivša reprezentativka Jugoslavije i SAD preokrenula stvari u svoju korist (11-4), ali ju je nesrećni slučaj iz aprila ’93 onemogućio da postane jedna od najboljih u ovom sportu. Upravo je Gabrijela Sabatini bila među retkima koja je u trenucima posle upada navijača na teren i uboda u leđa, tražila da se prva pozicija na kojoj se Monika nalazila „zamrzne“.

„Razmišljala je kao ljudsko biće, a ne o količini dolara. To oslikava njen neverovatan karakter“, istakla je osvajačica devet Gren slem titula.

Meč u ’Medison Skver Gardenu’ na programu je 10. marta, a posle dve sjajne teniserke na teren će izaći Rodžer Federer i Grigor Dimitrov.

Komentari / 0

Ostavite komentar