Uhapšeni graničari zbog mita

Pripadnici MUP Srbije uhapsili su tri policijska službenika Regionalnog centra granične policije prema Republici Bugarskoj zbog sumnje da su primili mito.

Srbija 13.02.2015 | 16:56
Uhapšeni graničari zbog mita

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, Sektor unutrašnje kontrole tog ministarstva, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Vranju, uhapsio je i odredio zadržavanje do 48 sati S. M, S. K. i M. I.

Postoje osnovi sumnje da su S. M, S. K. i M. I, u svojstvu službenih lica, zahtevali i primili mito, kako u okviru svojih službenih ovlašćenja ne bi izvršili službenu radnju koju su morali da izvrše, objašnjeno je u saopštenju.

Oni se sumnjiče da su krajem januara ove godine, posle nalaska osam državljana Avganistana koji su bez putnih isprava na ilegalan način ušli iz Bugarske u Srbiju, priveli migrante do prostorija stanice granične policije Surdulica - Strazimirovci i od njih zahtevali i uzeli 530 evra i mobilni telefon.

Postoje osnovi sumnje da su mito uzeli kako ne bi preduzeli službene radnje koje su morali da preduzmu u skladu sa Zakonom o zaštiti državne granice, već su svih osam državljana Avganistana službenim vozilima odvezli na državni put za Crnu Travu, gde su im omogućili da nastave kretanje na području Republike Srbije, bez podnošenja zahteva za pokretanje prekršajnog postupka.

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

zakon

13.02.2015 17:11

Izgleda da zakoni ne postoje za te Granicare.Ali postoji neko ko i njih kontrolise.

ODGOVORITE
Name

Ja...

13.02.2015 17:41

...mislio uhapsili onog sa zlatnom ogrlicom (oko 35-36g )na prelazu Karakaj i nekad je i na starom mostu u Malom Zvorniku. Njega više zanima gdje ideš, što ideš, šta nosiš u torbi nego dokumenti.

ODGOVORITE