Njemci kontrolišu granicu EU i Srbije

Nemačka je saopštila da je uputila 20 policajaca na granicu između Mađarske i Srbije kako bi pomogli u kontroli porasta broja tražilaca azila koji idu u EU.

Region 12.02.2015 | 18:48
Njemci kontrolišu granicu EU i Srbije

EU beleži oštar porast broja kosovskih građana koji stižu do Unije, posebno otkako je došlo do ublažavanja putnih propisa što im omogućava da stignu do granica Unije preko teritorije Srbije, preneo je Rojters.

Jedan od zadataka 20 nemačkih policajaca je da odu odmah na mađarsko-srpsku granicu kako bi pomogli u dugoročnoj kontroli granice, saopstilo je nemačko Ministarstvo unutrasnjih poslova, izvestio je Rojters.

Ministarstvo je takođe saopštilo da će nemačke vlasti odlučivati o zahtevima za azil kosovskih građana u roku od dve nedelje i da će pooštriti napore kako bi ukazale da u Nemačkoj nije lako dobiti azil.

Nemačko ministarstvo je takođe signaliziralo da bi moglo razmotriti promenu zakona kako bi olakšalo deportaciju tražilaca azila sa Kosova, dodajući da to,međutim, za sada nije prioritet, izvestio je Rojters.

U poslednjih nekoliko nedelja veliki broj Albanaca sa Kosova pokušava da preko granice Srbije i Mađarske stigne do Evropske unije.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

JA

12.02.2015 17:56

A ko bi drudi poslao??? Ja sigurno ne bi!!! Ali tako im i treba, dobili su Državu Kosovo a,sada bježe iz nje! Jedno pitanje ZASTO???Zato sto neznaju sta je posao, sta je rad naučili su da dobiju sve Džabe! Ali nema vise TITA da im sve gura u D..e!!! Za kraj JADNI ALBANCI(SIPTARI)!

ODGOVORITE
Name

Дарко

12.02.2015 19:22

Овде се ради о савршено организованој акцији, ако не у договори са властима Србије, онда под окриљем ЕУ и Власти Косова да се изнуди на што бржи начин признање Косова од Србије јер овај статус не доноси напредак( биће ваљда такав изговор, и наводно условљавање за приступ унији, подле долазе блокаде од Хрватске итд.) А могао би то бити повод и за нешто веће! Живјела Србија и Српски народ!

ODGOVORITE
Name

LAKO ĆEMO

13.02.2015 07:17

20 POLICAJACA NIJEMACA SA MAĐARSKE STRANE, 40 POLICAJACA RUSA SA SRPSKE STRANE.

ODGOVORITE
Name

Hitler

13.02.2015 14:48

Ja bi tu odma sagradio Aušvic i prihvatio ljude da se ne pate i lutaju okolo

ODGOVORITE