Svjetska premijera "Pedeset nijansi - siva"

Film snimljen po bestseleru E. L. Džejms večeras će imati svetsku premijeru na Berlinskom filmskom festivalu, ali i bioskopima širom Srbije i regiona. U pretprodaji tri miliona bioskopskih ulaznica!

Zabava 11.02.2015 | 10:19
Svjetska premijera "Pedeset nijansi - siva"

NEZAPAMĆENO interesovanje gledalaca za sastanak sa gospodinom Grejom - kratki je opis "ludnice" koja vlada širom sveta za filmom "Pedeset nijansi - siva". Nastao prema planetarnom bestseleru E. L. Džejms, film Sem Tejlor Džonson u sredu veče će istovremeno imati svetsku premijeru na Berlinskom filmskom festivalu, ali i bioskopima širom Srbije.

Erotska trilogija oborila je rekorde prodaje. Filmska verzija sado-mazo ljubavne priče o mladom i prebogatom biznismenu Kristijanu Greju (Džejmi Dornan) i naivnoj i neiskusnoj studentkinji Anastaziji Stil (Dakota Džonson) preti da "sruši" i svetske bioskope. U pretprodaji je u 39 zemalja kupljeno oko tri miliona bioskopskih ulaznica!

Film je snimljen sa budžetom od 40 miliona dolara, ali je nekoliko puta veći iznos uložen u marketing. Godinu dana pre premijere osvanuo je plakat sa siluetom glavnog junaka i komentarom "Gospodin Grej će vas sada primiti".

"Pedeset nijansi" nije imao projekcije za kritičare i novinare. Tek pre nekoliko dana upriličena je specijalna projekcija za stotinu najvećih fanova, uglavnom žena.

Kako se moglo čuti u retkim komentarima, na film su prenesene sve ključne scene iz knjige, a jedan pedantni gledalac izračunao je da se prva scena seksa pojavljuje "tek u 41. minutu". Ali, dodao je on, tokom 110 minuta trajnja "Pedeset nijansi - siva" gotovo petinu čine manje ili više eksplicitne scene.

Izvor: Novosti

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ls

11.02.2015 13:01

Ovaj film je ekstra!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ODGOVORITE