Klajsters u novoj ulozi - direktorke!

Legendarna belgijska teniserka Kim Klajsters impresionirana je napretkom mlade Kanađanke Judžini Bušar.

Tenis 10.02.2015 | 19:20
Klajsters u novoj ulozi - direktorke!

“Prošle godine igrala je toliko dobro na Gren slem turnirima. U Parizu sam je videla kako vežba u teretani – bila je odlučna i disciplinovana, tim se izdvajala“, rekla je Klajsters, koja sada radio kao direktorka turnira u Antverpenu, a upravo je Bušar prvi nosilac.

“Ona je ’kompletan paket’ za turnir, navijače, sponzore, za sve. Drago mi je što će biti ovde i što će je navijači upoznoati – mlada je i pred njom je velika karijera“, dodala je Belgijanka.

Klajsters kaže da joj se dopada uloga direktorke na turniru u Antverpenu, koji se vratio u WTA kalendar prvi put od 2008. godine.

“Sada sam nekako sa druge strane u odnosu na igračke dane i mnogo sa naučila. Postoji mnogo stvari o kojima kao igrač ni ne razmišljaš – samo pretpostavljaš da će sve biti organizovano kako treba i uopšte ne znaš koliko napornog rada stoji iza toga. Moja perspektiva sada se promenila. Takođe, zadovoljna sam kad vidim da se sprovodi ono što smo se dogovarali na sastancima, a uzbuđuje me i to što su mi dani raznovrsni – komuniciram sa igračima, sa sponzorima i sa WTA, a mogu malo i da gledam tenis“, dodala je 31-godišnja Kim, koja je i kao teniserka bila omiljena među koleginicama.

Tokom karijere Klajsters je ukupno osvojila 41 titulu, od toga četiri na Gren slem turnirima – tri puta US open (2005, 2009, 2010) i jednom Australijan open (2011). Takođe, dva puta je igrala u finalu Rolan Garosa (2001, 2003) i u polufinalu Vimbldona (2003, 2006).

Komentari / 0

Ostavite komentar