Cipras danas u Beču

Novi grčki premijer Aleksis Cipras stiže danas u jednodnevnu posetu Austriji, gde će se sastati sa austrijskim kancelarom Vernerom Fajmanom.

Region 09.02.2015 | 12:24
Cipras danas u Beču

Dvojica šefova vlada imaće razgovor u četiri oka, nakon čega će se obratiti medijima, najavljeno je u glavnom gradu Austrije.

Cipras želi, kako ističu u Beču, da pored aktuelne situacije Grčke, razgovara i o ekonomskom i socijalnom modelu Austrije, a pokazao je i interesovanje za politiku u oblasti zapošljavanja mladih.

Uoči posete Ciprasa, Fajman je ponovio da je protiv otpisivanja duga Atini.
"U okviru mera pomoći Grčkoj Austrija je pomogla sa između osam i devet milijardi evra, u obliku kredita i garancija.
Nisam za to da se Grcima pokloni novac“, naglasio je on u intervjuu bečkom dnevniku "Kurir“.

Fajman je kazao da podržava razgovore o tehničkim uslovima u vezi kredita, kako bi zemlja dobila veći prostor za delovanje u cilju izlaska iz krize.

Prema njegovim rečima, Cipras to razume, ali želi da dobije šansu da predloži kako Grčka namerava da ispuni svoje obaveze prema partnerima i institucijama EU.

Fajman je objasnio da Cipras namerava da se bori protiv korupcije i utaje poreza. On je istakao da je sada na Ciprasu kako će primeniti svoje reformske planove, te dodao da bi trebalo poštedeti Evropu i Grčku istupanjem Atine iz evrozone.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

jj

09.02.2015 12:22

Demagog !

ODGOVORITE