Divlji taksisti na aerodromu napali policiju, petoro povređenih!

Incident se dogodio 45 minuta iza ponoći u noći između petka i subote, kada su komunalci, videvši da pruža nelegalnu uslugu, zatražili divljem taksisti Z. J. (47) ličnu kartu, ali je tada nastao haos jer su ih okružili drugi vozači koji su počeli da ih snimaju, vređaju i tuku.

Srbija 08.02.2015 | 19:23
Divlji taksisti na aerodromu napali policiju, petoro povređenih!

Divlji taksisti, koji se okupljaju kod aerodroma “Nikola Tesla”, u noći između petka i subote su napali patrolu Komunalne policije. Nakon žestoke razmene udarca, prevoznik Z. J. (47) i jedan komunalni policajac su zadobili teže povrede, dok su tri pripadnika organa reda prošla sa lakšim povredama.

Incident se dogodio 45 minuta posle ponoći, jer je Komunalna policija, za vreme redovne kontrole, videla taksi vozača Z. J. kako putnici nudi vožnju koja je suprotna Odluci o auto-taksi prevozu. Komunalci su mu prišli i zatražili ličnu kartu, ali je on to odbio, pišu Novosti.

Zatim su zahtevali da krene u policijsku stanicu sa njima kako bi utvrdili identitet, ali je on i to odbio, a onda su se zajedno uputili u zgradu aerodrom i tada je nastao haos.

Drugi taksisti, koji takođe rade bez dozvole za rad, prišli su i počeli da ih snimju, psuju i prete, a drama je dostigla vrhunac kada su ih opkolili i krenuli da vuku za jakne. Jedan od taksista D. J. je ošamario komunalnog policajca N. D. i komešanje je prešlo u tuču.

Na mesto incidenta je ubrzo stigla i ekipa granične policije MUP-a sa aerodroma, koja je takođe od Z. J. zatražila ličnu kartu, a on im je dao izlomljen pasoš, optužujući komunalnog policajca U. L. da je to uradio.

Nakon uviđaja, Z. J. je sa prelomom ruke odo 2.15 sati primljen u Urgentni centar, a kasnije, oko 4.30 lekarska pomoć je ukazana i četvorici komunalnih policajaca.

U. L. je zadobio iščešenje desnog ramena, a njegove kolege su prošle sa lakšim povredama. Lekarska pomoć je ukazana i B. P. zbog skočnog zgloba, N. D. radi desne jagodične kosti, a zbrinut je i M. B.

Neki od onih koji su učestvovali, poput Z. J. i D. J. su dobili pet zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka tokom ove godine, a Z. J. ih je imao čak 26 u protekloj godini, a 2013. dva.

Kada je reč o D. J., protekle godine ih je imao 19, a godinu dana raije osam prekršajnih prijava.

Izvor: Telegraf

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Tamo Daleko Breee

08.02.2015 18:51

Udario junak na junaka. Udario Murta na Kurtu.Odraz stanja u drzavi i njene nemoci da uspostavi pravo....

ODGOVORITE
Name

roma

08.02.2015 22:10

Njima tamo je neobicno raditi po zakonu, nista cudno, i kod nas je ovako.

ODGOVORITE