U ponedjeljak kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara?

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je da će odmah nakon imenovanja rukovodstva Federacije BiH, biti imenovan kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

Bosna i Hercegovina 07.02.2015 | 19:06
U ponedjeljak kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara?

"Ne čeka se formiranje nikakvih vlada. Trebalo bi da sve bude urađeno u ponedjeljak 9. februara, ali Federacija je nepredvidiva i otkud znamo šta će se desiti. Ako sve bude kako treba u ponedjeljak bi trebalo da bude imenovan predsjednik i dva potpredsjednika Federacije i mandatar za sastav Savjeta ministara", rekao je Ivanić.

Ivanić je rekao novinarima u Mostaru da su protesti prije godinu dana u FBiH bili izazvani bijedom, sirotinjom i besperspektivnošću.

"To su bili protesti jedne generacije koja je otišla u rat, vratila se iz rata slomljena i izranjavana, došla u firme kojih nije bilo, u godine kad je suviše mlada za penziju, a suviše stara za neki novi posao i generacija koja je zaista bila u poteškoćama", naveo je Ivanić.

On je naglasio da je logično da oni iskažu nezadovoljstvo, a da je obaveza novih vlasti da "idu u susret ljudima i rješavaju životna pitanja, a velike filozofije ostave po strani".

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Naravno

07.02.2015 22:34

Naravno, Mladene. Pustimo priče od kojih niko nema hljeba, nego dajte uradite nešto ili ćemo svi kofere u ruke i pravac SVUGDJE. Naprijed, Mladene! Sarajlija

ODGOVORITE
Name

MILOŠ

08.02.2015 15:50

Tvoj opis generacije koja je preživela rat je SENZACIONALAN.

ODGOVORITE