Ciprasova Vlada "otkačila" EU i MMF

Grčka vlada neće sarađivati sa EU i misijom MMF, niti će tražiti produženje programa finansijske pomoći, izjavio je danas grčki ministar finansija, Janis Varufakis posle sastanka sa predsednikom Evrogrupe, Jerunom Dajselblumom u Atini.

Svijet 30.01.2015 | 19:21
Ciprasova Vlada  "otkačila" EU i MMF

"Ova platforma nam omogućava da dobijemo poverenje grčkog naroda. Naš prvi potez kao vlade neće biti da odbacimo razloge za preispitivanje ovog programa prihvatajući njegovo produženje", poručio je Varufakis, a prenosi britanski list "Gardijan" u elektronskom izdanju.

Varufakis kaže da je pružio uverenje Dajselblumu da zvanična Atina planira sprovođenje reformi koje bi privredu Grčke učinile konkurentnijom i koje bi doprinele uravnoteženju budžeta, ali i da neće prihvatiti deflatornu krizu i neodrživi dug.

Presdtavnik ministara finansija zemalja Evrozone (Evrogrupa), Dajselblum je sa svoje strane kazao novinarima da je u Atinu došao kako bi sa novom grčkom vladom razgovarao o tome šta dve strane treba da preduzmu pre isteka programa pomoći 28. februara.

Evropski političar je pozvao grčku vladu da poštuje uslove postojećeg aranžmana između Grčke i Evrozone, apelujući da ne preduzima jednostrane korake, jer je važno da ne ugrozi napredak koji je Grčka do sada ostvarila.

Dajselblum je naveo da nastavak pružanja evropske pomoći zavisi od grčkog poštovanja obaveza, kao i da je na Atini da odluči o svojoj poziciji.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

podrska

30.01.2015 18:36

E braco Grci svaka vama cast, od vas sve igralo i pjevalo.Jedini imate cast i dostojanstvo u propaloj evropi.

ODGOVORITE
Name

JA

30.01.2015 18:39

Nedajte se Braco Grci!!!

ODGOVORITE
Name

mrsic

30.01.2015 19:24

Braco Grci vratite dug pa se onda k..cite.Cipras 40.godina a nema ni jednog dana radnog staza.Sretno vam braco Grci.Mozda sada nasa Makedonija dobije vise zraka za disanje.

ODGOVORITE
Name

divlja jabuka

30.01.2015 22:59

EU zvaničnik izjavljuje da je Grčka napravila napredak. Koji licemjeri! Teško će biti Grčkoj. Narod se mora spustiti na zemlju. To je uslov svih uslova! A onda zasukati rukave!

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

31.01.2015 13:25

Bravo za Grke. Prvi su se oslobodili zelenaša dok drugi fanatično žele u EU, da budu moderni i odplaćuju ogromne kamate. EU je planski Grke uvela u dužničko ropstvo. U svakom slučaju Grci imaju alternativu i čupaju se iz ralja EU zvjeri. Samo naprijed.

ODGOVORITE