Kupanje u čast Svetom Savi

Vojin Macanović, 52-godišnji Ilijašananin koji se trajno nastanio u Brčkom, nastavlja tradiciju koju je u mladosti počeo njegovati na zavičajnim rijekama – Misoči i Bosni: zapliva na Savindan.

Bosna i Hercegovina 27.01.2015 | 13:34
Kupanje u čast Svetom Savi

„Čuvam tradiciju vođen poštovanjem najvećem srpskom učitelju i prosvjetitelju, našem duhovnom ocu Savi, i s ljubavlju za sve ljude dobre volje. Kad čovjek nosi toplinu u duši i vjeru u ono što čini – onda je zadovoljstvo potpuno. A ja se u vodi, koja je uvijek toplija od ljudi, osjećam upravo tako", rekao je Macanović nakon plivanja u Savi praćen većom grupom sugađana. 

Macanović je danas kupanje posvetio i svim poginulim borcima za Republiku Srpsku a prvi put mu se danas pridružilo i dvoje prijatelja: Angelina Mitrović iz Pelagićeva i Njegoš Đurić, takođe Ilijašanin u Brčkom, s kojim je Macanović na Bogojavljenje plivao i za Časni krst.

„Zadovoljstvo mi je da sam zaplivala danas s mojim prijateljima a uvjerena da će nas narednog 27. januara biti i više i da neću biti jedina žena – učesnik ove male svetkovine", izjavila je Mitrovićeva.

BN TV

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Igor Vojvodic

27.01.2015 22:30

Ujak moj pa još i ove godine da se okupa na Savindan. Svaka čast.

ODGOVORITE