Donjeck: Beživotna tijela u NATO uniformama

Beživotna tela u NATO uniformama i veliki broj oružja američke proizvodnje pronađeno je ispod ruševina na aerodromu u Donjecku na istoku Ukrajine, potvrdio je Eduard Basurin portparol ministarstva odbrane Samoproglašene Donjecke Narodne Republike, javila je ruska novinska agencija Tas s.

Svijet 23.01.2015 | 08:54
Donjeck: Beživotna tijela u NATO uniformama

"Pronašli smo beživotna tela u NATO uniformama pod ruševinama novog terminala. Lične stvari ukazuju da su ti ljudi bili strani državljani pod ugovorima sa privatnim vojnim kompanijama koje operišu pod maskom ukrajinskih subverzivnih grupa", rekao je Basurin.

Basurin je dodao da su tokom pregleda zgrade aerodroma u Donjecku, našli i veliku količinu američkog vatrenog oružja, pušaka i ručnih minobacača, opreme i komunikacionih uređaja.

"Takođe smo pronašli publikacije na evropskim jezicima, uključujući o verskim pitanjima", naveo je Basurin na brifingu za novinare.

Prema njegovim rečima, najmanje 597 ukrajinskih vojnika je ubijeno u sukobima sa donjeckom milicijom na aerodromu.

"Govorim samo o onim, čija su tela preuzeta u blizine aerodroma i u naselju Peski", naveo je Basurin i dodao da su 44 osobe bile zatvorenici.

U istoj operaciji uništeno je 49 tenkova ukrajinske vojske i 47 pešadijskih borbenih vozila i oklopnih vozila, dok je više od 1.500 ukrajinskih vojnika ranjeno i prevezeno u pokretne bolnice, navodi Tas s.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Ilija

23.01.2015 08:07

To je Lojolina vojska psi rata NATO (Čitaj: Katolički zemaljski pakao). NATO je krstaška alijansa krvave šape iz Vatikana. Vatikan od šizme od 1054 godine od kada se odrekao Boga izvora vodi ratove radi pljačke i otimanja. Na sreću čovečanstva Aždaja sa 9 glava u Vatikanu je na samrti. Katolički ne postojeći elektronski novac nema pokrića. Kraj

ODGOVORITE
Name

bosanko

23.01.2015 09:27

a jadni vi koliko ce vas samo faliti na kraju i sa jedne i sa druge strane

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

23.01.2015 17:58

Preračunali su se fašisti. Po njihovom NATO smije slati pomoć Ukraini a Rusija ne smije u Donjeck i šire. Poslije ovakvog poraza ja bih se zavukao u mišiju rupu. Samo naprijed zgazite fašističku gamad.

ODGOVORITE
Name

A votka, ima li je dovoljno?

23.01.2015 21:14

Hebiga, neugodni su ti Rusi. 50 tenkova uništeno. Dobar trening, reklo bi se. Jedna takva armija ne može biti da ne trenira. Neki su potrčali biti glineni golubovi. Koje budale.

ODGOVORITE
Name

Prorus

23.01.2015 23:37

Ajde realno...Došli momci iz amerike po platu, dobili je i na konto amera ide sahrana !Opipavali puls Rusije i dobili puls proruskih boraca...Pitanje je sada, kada su ovako dobri borci Novorusije, kakvi li su tek Rusi ??? A Amerikanci brane svoje bilo gdje da su u svijetu, te mi je čudno što ne brane ove jadničke u plastičnim vrećama ???

ODGOVORITE