Čeka se vještačenje "Tijaninog straha"

Optužnica protiv Dragana Đurića /34/, osumnjičenog za svirepo ubistvo Tijane Jurić /16/ još nije potvrđena, jer se čeka nalaz vještačenja takozvanog "Tijaninog straha", odnosno pretrpljenog straha žrtve prije i za vrijeme ubistva.

Srbija 22.01.2015 | 11:39
Čeka se vještačenje "Tijaninog straha"

"Vještačenje pretrpljenog straha znači procjenu svjesnosti žrtve tokom napada, koliko je patila i pretrpjela bola za života, prije nego je ubijena", saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva u Subotici.

Iz tužilaštva navode da se za sada ne može govoriti o odgađanju suđenja osumnjičenom Đuriću, s obzirom da je predmet u fazi istrage, kao i da će proces početi kad nadležni Viši sud u Subotici potvrdi optužnicu.

U istražnom postupku završeno je neuropsihijatrijsko vještačenje osumnjičenog, sudsko-medicinsko vještačenje kojim je utvrđen mehanizam povreda, kao i sva ostala vještačenja odjeće i predmeta.

Do sada su saslušani svi svjedoci u slučaju ubistva Tijane Jurić, predstavljeni svi materijalni dokazi, a po završetku vještačenja "Tijaninog straha", prvo ročište bi moglo da bude održano u martu.

Dragan Đurić, mesar iz Surčina, ubio je Tijanu Jurić krajem jula prošle godine u vojvođanskom selu Bajmoku.

Prema sopstvenom priznanju, Đurić je nesrećnu djevojčicu prije ubistva seksualno zlostavljao, tukao, a zatim zadavio.

Beživotno tijelo Tijane Jurić pronađeno je dvije nedjelje poslije ubistva, u selu Čonoplja, kod vojvođanske opštine Sombor.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

nešo

22.01.2015 12:48

Dajte ga meni samo dva sata...seme mu se zatrlo..

ODGOVORITE
Name

sss

22.01.2015 13:48

Ako sud ima imalo svesti zasto ista ceka tog monstruma trebalo je odmah na smrtnu kaznu ali posto je nema dozivotna robija.

ODGOVORITE
Name

MILOŠ

22.01.2015 13:55

Strah me je da ga sud ne proglasi neuračinljivim,pa ga sud ne smesti par godina u bolnicu.Po mani treba vratiti smrtnu kaznu.

ODGOVORITE