Rusi napravili Robokapa

Novi ruski vojni borbeni robot, prema zamisli tvoraca, mora da funkcioniše poput čoveka. Na demonstraciji, koja je danas prikazana predsedniku Vladimiru Putinu, robot je pucao iz pištolja i sa pet hitaca pogodio metu, a zatim je napravio krug po poligonu upravljajući ATV-om.

Svijet 20.01.2015 | 21:10
Rusi napravili Robokapa

Robotom je pomoću specijalnih senzora na rukama upravljao čovek.

Demonstracija je prikazana u Klimovskajoj, u regionu Moskve, na poligonu Instituta odbrane “Točmaš”. Centralni Institut za istraživanje precizne mehanike, “Točmaš”, koji je istovremeno i glavni projektni biro za stvaranje vojne borbene opreme u Rusiji osnovan je još 1944. godine. Od tada ovaj Institut, koji sada predstavlja deo odbrambene korporacije Rossteh, učestvovao je u stvaranju naprednih borbenih sistema pešadije i artiljerije.

Pored novog borbenog robota – avatara, predsedniku Rusije prikazani su uzorci savremene opreme, koji su već u upotrebi, poput amfibija, ali i napredni modeli vojne borbene tehnike čija namena je da povećaju efikasnost i bezbednost ljudstva na bojnom polju.

Putinu su demonstrirane i mogućnosti novih modela lakog naoružanja i opreme, ako i efikasnost najnovijeg snajperskog oružja.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

pazi bandera

20.01.2015 21:08

Rusi su najjaci kada su u pravu,a uvjek su bili.Pa izvolite....

ODGOVORITE
Name

Istinu da kazem

20.01.2015 21:52

Ne volim robote bez razlike ciji su. Razmisljam odmah sta ako ih napravi milion.

ODGOVORITE
Name

kobac

23.01.2015 19:18

nesramotite se sa tim buahahaha

ODGOVORITE