Poginuo pokušavajući da prestigne voz

Tridesetsedmogodišnji muški model i bodybuilder Greg Plitt poginuo je tokom snimanja reklame kada ga je, u pokušaju da ga prestigne, udario voz u Los Angelesu.

Svijet 20.01.2015 | 20:53
Poginuo pokušavajući da prestigne voz

Plitt je bio prepoznatljivo lice u fitness industriji. Snimao je reklamu za svoju web stranicu s dvojicom članova tima kada ga je voz udario u Burbanku.

Pokušao je biti brži od voza i prestići ga, ali nije uspio. Poginuo je na mjestu. Pretpostavlja se da je Plitt mislio kako voz ide drugim šinama, a ne onim na kojima se on nalazio.

"Pokušao je da dobije najbolji snimak. Želio je ići preko granice mogućnosti. Bio je poput Supermena", rekla je njegova djevojka Christina Stejskal.

Zvaničnici Metrolinka, kompanije čiji je voz bio, kazali su kako Plitt i njegova ekipa nisu imali dozvoli da snimaju na šinama.

Plitt je porijeklom iz Baltimorea, ali se doselio u Los Angeles prije 10 godina. Pojavio se na više od 200 naslovnica magazina, vodio je reality Bravo show "Work Out" i "Friend and Lovers", te glumio u sapunici "Dani našeg života". Pojavio su i u filmovima "The Good Shepard", te četvrtom nastavku "Terminatora".

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Max

20.01.2015 20:35

Trebao je reklamu snimati kod nas, ne bi imao problema da pretekne voz.

ODGOVORITE
Name

Crni

21.01.2015 05:52

Bolje da je bildo mozak sad bi bio živ a sad uzalud sve.

ODGOVORITE