Jemen: Pobunjenici zauzeli predsjedničku palatu

Šiitski pobunjenici upali su danas u predsedničku palatu u jemenskoj prestonici Sani nakon kraće borbe sa obezbeđenjem tog zdanja, izjavili su izvori iz jemenskih snaga bezbednosti i svedoci sa lica mesta.

Svijet 20.01.2015 | 17:37
Jemen: Pobunjenici zauzeli predsjedničku palatu

Obezbeđenje predsedničke palate, u kojoj se nalazi glavna kancelarija predsednika Abd-Rabu Mansura Hadija, saopštilo je da su nakon kraće borbe predali kontrolu nad palatom borcima šiitske oružane grupe poznate pod nazivom Huti, preneo je Rojters.

Svedoci su potvrdili da je između snaga Huta i čuvara palate došlo do kraćeg sukoba i dodali kako su videli da su Huti takođe zaplenili oklopna vozila koja su se nalazila ispred ulaza u palatu.

Tokom jučerašnjeg dana su se oko predsedničke palate u Sani odvijale žestoke borbe između Huta i vojske, što su najoštriji sukobi u prestonici Jemena u proteklih nekoliko godina, a okončani su tako što su pobunjenici okružili rezidenciju premijera.

U tim sukobima je poginulo devet, a povređeno 90 ljudi, pre nego što je sinoć na snagu stupio prekid vatre, koji se primenjivao i dobar deo današnjeg dana, sve do najnovijih sukoba.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Neko

20.01.2015 19:06

Jesu i ovo muslimani ?

ODGOVORITE