Spasao ženu koju je zapalio bivši muž

Dva puta sam lavorom vode gasio ženu koja je gorela na drugom spratu.

Srbija 19.01.2015 | 19:50
Spasao ženu koju je zapalio bivši muž

Da sam došao minut kasnije, izgorela bi. Izvadio sam joj jezik i stavio je da leži na stomaku da se ne bi ugušila - priča heroj iz Batajnice Milan Dobrić (35), pošto je preksinoć spasao Svjetlanu Urošević (45), koju je bivši muž Radan Urošević (51) pokušao da ubije tako što ju je polio razređivačem, a onda zapalio.

Svjetlana ima opekotine na 50 odsto kože i nalazi se Klinici za plastičnu hirurgiju gde se lekari bore za njen život. Policija je uhapsila Radana u njegovom stanu i on je, saznajemo, priznao zločin.

Stanari zgrade u Ulici svetog Serafina Sarovskog 3 u Batajnici i juče su bili u šoku zbog zverskog napada u komšiluku.

- Sve se dogodilo oko ponoći. Čuo sam tri jaka udarca i izašao u hodnik da vidim šta se događa. Kada sam sišao na drugi sprat, video sam u hodniku ženu kojoj su gorela leđa, potiljak i grudi. Vikala je: „Gorim, gorim”. Odmah sam otrčao do svog stana na četvrtom spratu i sipao vodu u lavor. Toliko sam žurio, da sam pao pred ženom, ali srećom nisam prosuo vodu iz lavora. Prizor je bio jeziv - priča Milan.

Dobrić ističe da mu je bilo potrebno još vode da bi ugasio nesrećnu ženu buktinju.

- Kada sam je polio prvi put, dotakao sam je, a vatra mi se bukvalno lepila za ruke. Miris je bio specifičan. Udarao sam komšijama po vratima da mi daju vode da se ne bih opet peo u stan. Jedan je otvorio vrata i dao mi njegov lavor s vodom. Polio sam je i drugi put. Žena je bila sve vreme svesna, pokušala je nešto i da mi kaže. Molim boga samo da preživi - ističe Milan, i dodaje da se Svjetlana doselila u zgradu pre tri meseca i da je nije poznavao.

Kako kaže Dobrić, dim je bio ogroman.

- Prst pred okom nisam video. Komšija je zvao vatrogasce i Hitnu pomoć. Počeo sam da se gušim u hodniku. Na sreću, ubrzo su stigli vatrogasci. Deset minuta sam iskašljavao crnilo. Toliko sam bio pod adrenalinom da bih golim rukama zadavio zlikovca da sam ga zatekao - naglašava Milan.

Kako bi uklonili dim, vatrogasci su morali da razbiju stakla u zgradi.
Svjetlana je bila sama u stanu, Radan joj je provalio ulazna vrata, polio ju je razređivačem, zapalio i pobegao.

Svjetlana je poslednja tri meseca radila u roštiljnici nedaleko od stana u Batajnici.
- Bila je dobar radnik. Nije se žalila na poslu, a i mi se ne mešamo radnicima u privatan život. Znam samo da ima dvoje punoletne dece koja ne žive s njom - kaže vlasnik roštiljnice gde je Svjetlana radila.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Dobri covjece

19.01.2015 21:04

Kad bi svi bili kao ti zalosti ne bi bilo na Svijetu. Ona je majka i necije djete te se njoj i tako iznakazenoj neko raduje.

ODGOVORITE
Name

Beli

19.01.2015 21:29

Ovo je strasno

ODGOVORITE
Name

Crni

20.01.2015 14:43

Svaka čast ljudino kod Boga si zaslužio najbolje takve šanse ljudima se dešavaju rijetko u životu da dodju I situaciju da imaju šansu da nekom spase život to je prava stvar nešto najveće na svijetu, barem za mene .

ODGOVORITE