Nestao pripadnik Oružanih snaga BiH

Oružane snage BiH (OS BiH) danas su se aktivno uključile u potragu za nestalim pripadnikom Oružanih snaga BiH vojnikom Josipom (Mate) Bokšićem.

Bosna i Hercegovina 19.01.2015 | 20:44
Nestao pripadnik Oružanih snaga BiH

U potragu za nestalim Bokšićem uključena su 53 pripadnika OS BiH. Osim njih u potragu su uključeni i pripadnici policije Zapadnohercegovačkog kantona, jedinica za podršku MUP-a ZHK-a, civilna zaštita, jedinica za traganje i spašavanje ZHK-a, kao i mještani Širokog Brijega.

Trenutno spasilačke ekipe provode akciju u širem području mjesta Uzarići, opština Široki Brijeg.

Josip Bokšić posljednji put je viđen u petak 16. januara ove godine oko 16.00 sati u mjestu Jare, opština Široki Brijeg.

Bio je obučen u plavu trenerku, sivu duksericu s kapuljačom, a na nogama je imao bijele patikee, saopštila je Kancelarija za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH. 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Vedran Puljić

19.01.2015 18:46

Vedran Puljić ubijen je u Širokom Brijegu iz vatrenog oružja u neredima prije utakmice između Širokog Brijega i Sarajeva.Obdukcijom je utvrđeno da se radilo o ustrelnoj rani glave tada 24-godišnjeg mladića. Ni četiri godine nakon tragedije pred lice pravde nije izveden osumnjičeni Oliver Knezović (1974), rođeni u Sarajlija s prebivalištem u Širokom Brijegu koji je priznao ubistvo te oni za koje se sumnja da su mu omogućili bijeg iz pritvora. Pitanje je kome je Jozo 'stao na zulj'.

ODGOVORITE
Name

TALE

20.01.2015 14:07

Što bi rekao drug Tale. Ne komentariši može da te zaboli glava, a i nešto drugo. Želim da se što prije vrati kući od one udovice Kike.

ODGOVORITE