Američka ambasadorka u volonterskoj akciji

U Domu za starija lica u Istočnom Sarajevu danas je održana volonterska akcija u okviru koje je podijeljena hrana, kao i pokloni korisnicima ove ostanove. Pored volontera koji su organizatori ove akcije, druženju sa
starim licima priključila se i novi ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH Morin Elizabet Kormak, sa kćerkom Margaret.

Bosna i Hercegovina 19.01.2015 | 17:40
Američka ambasadorka u volonterskoj akciji

Učestvujući u volonterskoj akciji sa mladima iz BiH, Kormak je poručila da se na ovaj način stavlja u fokus najvažniji oblik demokratije, a to je uloga civilnog društva, kada ljudi brinu jedni o drugima i kada jedni drugima pomažu s ciljem ostvarenja zajedničkog dobra.

Kormak je uputila i poziv za učešće u volonterskim akcijama širom BiH.

"U 2015. godini obilježava se 20 godina od uspostave mira u BiH. Ovaj veliki događaj potvrda je za građane ove zemlje koji su zajedno u miru radili na izgradnji BiH i zato smatram da je najbolji način da se to postignuće obilježi, da se na građane BiH apeluje da i dalje budu aktivni u pomaganju svojim zajednicama", ističe Kormak.

U akciji podjele ručka i poklona korisnicima Doma za starija lica u Istočnom Sarajevu učestvovalo je 25 volontera iz tri organizacije, a organizator je Udruženje "Motus adulescenti", čiji su članovi poručili da su htjeli da kroz svoj dobrovoljni rad pokažu da stara lica nisu i ne trebaju biti zaboravljena.

U Domu za starija lica trenutno boravi 135 lica. Korisnici Doma kažu da im prijaju posjete i da im znače volonterske akcije koje se organizuju u ovoj ustanovi.

"Svaka posjeta ovim ljudima dobro dođe, da znaju da društvo vodi računa o njima", ističe direktor Doma za starija lica Ljubica Beribak.

Pored organizatora, Udruženja "Motus adulescenti", akciji u Domu za stara lica priključili su se i volonteri programa "Youth lidership", Centra "Civitas" i Mreže nevladinih organizacija Republike Srpske.

(BN TV)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

ccc

19.01.2015 17:25

Ah...ta demokratija!

ODGOVORITE
Name

MILOŠ

19.01.2015 18:51

Što ne ode u kolektivni centar ili javnu kuhinju?

ODGOVORITE
Name

E, Gospodjo moja!

19.01.2015 18:54

Nema vece radosti nego nahraniti starog i djete. Vjerujem da Vam se srce ispunilo toplinom.

ODGOVORITE