Glasanje za gradonačelnika Gračanice

U Gračanici se danas održavaju izbori za gradonačelnika a do sada su na njima glasala i dva od četiri kandidata za gradonacelnika.

Srbija 18.01.2015 | 13:51
Glasanje za gradonačelnika Gračanice

Kandidat Nove partije Kosova (NPK) Dragiša Mirić glasao je na jedinom biračkom mestu u selu Batuše u 9 cati dok je Vladeta Kostic, lider Gradanske inicijative Srpska glasao je u 10 sati na birackom mestu u Lepini.

Glasanje i na ovim birackim mestima protice regularno, a ispred škola u kojima se odvija izborni proces prisutni su pripadici policije i Kfora koji se brinu o bezbednosti.

Glasanje za gradonačelnika Gračanice odvija se u 10 biračkih centara sa 27 birackih mesta. Birališta
"Sva biračka mesta su otvorena tačno u sedam sati. Nikakvih problema tokom otvaranja biračkih mesta nije bilo. Sav materijal neophodan za glasanje stigao je na vreme, tako da ništa ne nedostaje", rekao je za Radio KiM član CIK Nenad Rikalo.

Rikalo je ranije rekao da glasači, kao i na prošlim lokalnim i parlamentarnim izborima na Kosovu, mogu da glasaju s važećim ličnim dokumentima koje su izdali MUP Kosova i MUP Srbije.

Biračka mesta na teritoriji opštine Gracanica zatvaraju se u 19 sati.

Ukoliko jedan od cetvorice kandidata osvoji više od 50 odsto glasova, dobiće izbore u prvom krugu. Ako se to ne dogodi, biće organizovan drugi krug glasanja.

CIK je obavestio da ce svakih tri do četira sata imati koneferencije za medije kako bi javnost obavestili o procesu izbora za gradonačelnika u Gracanici.

Na 27 biračkih mesta 22.229 građana s pravom glasa moći će da se opredele između četiri kandidata: Vladeta Kostić, ispred Građanske Inicijative "Srpska", Šaip Beriša ispred DSK, Dragiša Mirić iz NPK i Nenad Rašić iz PDS.

CIK je saopštio da je za izbore u Gračanici akreditovano 388 posmatrača.

Prevremeni izbori za gradonačelnika Gračanice održavaju se zbog toga što je bivši gradonačelnik Branimir Stojanović imenovan na funkciju zamenika premijera vlade Kosova.

Komentari / 0

Ostavite komentar