Uhapšen član bande "Gereros unidos"

Meksička policija uhapsila je Felipea Rodrigeza, člana kriminalne bande "Gereros unidos", optuženog da je učestvovao u ubistvu 43 studenta u gradu Iguala u septembru prošle godine.

Svijet 17.01.2015 | 11:59
Uhapšen član bande "Gereros unidos"

Rodrigez je naredio članovima bande "Gereros unidos" da spale tijela i odjeću žrtava kako bi sakrili dokaze, saopšteno je iz tužilaštva.

Felipe Rodrigez, poznat i pod nadimkom "Četka", uhapšen je u gradu Hiutepek, 90 kilometara južno od Meksiko Sitija.

Vrhovni tužilac Hesus Muriljo Karam identifikovao je Rodrigeza kao člana bande koji je naredio spaljivanje tijela i odjeće žrtava u obližnjoj deponiji, a ostaci su bačeni u potok, prenio je Bi-Bi-Si.

"Njegova namjera bila je uništenje svih dokaza ubistva", rekao je Karam.

Više od 90 ljudi, većinom pripadnika lokalne policije u jugozapadnoj državi Gerero, privedeno je do sada u vezi sa ovim slučajem.

Pripadnici bande priznali su ubistvo 43 studenta i spaljivanje tijela nakon što im je rečeno da su studenti članovi suparničke bande.

Policija je uhapsila 43 studenta Učiteljskog fakulteta, koji su protestovali u Iguali 26. septembra, i predala ih narko-bandi, koja ih je ubila, a njihova tijela spalila. Samo jedan student identifikovan je od nagorjelih ostataka kostiju.

Izvor: Agencije

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Aleksandar

17.01.2015 11:05

Kad ce biti uhapsen neko iz "Laktaskog klana", ne interesuju me mnogo ovi preko bare?

ODGOVORITE