Izbrisali Angelu Merkel sa fotografije marša u Parizu

Konzervativne izraelske novine Hamevaser Photoshopom su izbrisale dvije političarke sa marša solidarnosti koji je održan u Parizu nakon terorističkog napada na Charlie Hebdo. Jedna od njih je najmoćnija žena svijeta Angela Merkel.

Svijet 13.01.2015 | 14:48
Izbrisali Angelu Merkel sa fotografije marša u Parizu

Izraelske novine objavile su na naslovnici fotografiju marša, ali na njoj nema Angele Merkel i gradonačelnice Pariza Anne Hidalgo. Na originalnoj fotografiji Merkel je stajala između francuskog predsjednika Francoisa Hollandea i palestinskog predsjednika Mahmouda Abbasa. No, u verziji Hamevasera ona je izbrisana.

Hollande i Abbas, koga su pripadnici Hamasa proglasili licemjernim zbog prisustva mitingu, stajali su rame uz rame na njihovoj fotografiji. Tako je i Hidalgo misteriozno nestala, iako je stajala pored predsjednika Evropske komisije Jean-Claudea Junkera.

No, predsjednika Izraela, Benjamina Netanyahua su posebno istakli, mada je ostao na istom mjestu kao i na originalnoj fotografiji.

Ove izraelske novine i ranije su kritikovane zbog brisanja žena sa fotografija.

Blizu 1,6 miliona ljudi izašlo je na ulice Pariza u nedjelju u znak protesta protiv terorističkih napada u kojima je poginulo 17 osoba.

 

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

MLADIĆ IZ RS

13.01.2015 13:58

DA SU SRBI TURCI ILI TURCI SRBI AL, TURCI DA SU NIJEMCI SVE JE MOGUĆE AL TO NIJE, ZA..BALA SI SE MALA.

ODGOVORITE
Name

Za mldića iz RS

13.01.2015 14:05

Ne razumem komentar !

ODGOVORITE