Slučaj Ognjenović: Sumnjive transakcije u pet država

U toku istrage biće ispitane novčane transakcije Nebojše i Jelene Ognjanović preko banaka iz Kanade, BiH, Hrvatske, Mađarske i Austrije, saznaje „Blic“.

Srbija 13.01.2015 | 11:00
Slučaj Ognjenović: Sumnjive transakcije u pet država

Pokretanjem tužilačke istrage otvorio se niz novih mogućnosti za istragu, koje ranije policiji nisu bile dostupne bez naloga višeg tužioca.

- Pravci istrage se sada proširuju i biće istraženi svi tokovi novca Nebojše i Jelene Ognjanović, koji potiče od dobrotvornih donacija za operaciju njihove ćerke Tijane. Proverićemo račune i transakcije u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, ali i Kanadi, Mađarskoj i Austriji. Postoje tragovi transakcija do kojih je policija došla, ali će sve to sada po nalogu tužioca biti do detalja ispitano - kaže za „Blic“ izvor iz istrage.

Tužilac će vrlo brzo saslušati Ognjanoviće, pogotovo Jelenu, koja se u dosadašnjim saslušanjima branila ćutanjem.

- Osim njih, slede saslušanja svih koji su učestvovali u prikupljanju novca, svih koji su eventualno znali za tajne račune Ognjanovića u inostranstvu i onih koji su pomogli da račune otvore u Srpskoj banci - dodaje naš izvor.

Nebojša i dalje radi u MUP
Nebojša Ognjanović, uprkos krivičnoj prijavi koja je protiv njega i supruge Jelene podignuta zbog prevare i pranja novca, i dalje obavlja posao u MUP-u. On je zaposlen u Upravi sektora za analitiku i informacione tehnologije. Kako saznajemo, njegov šef Slobodan Nedeljković tražio je mišljenje tužioca o tome da li bi ga trebalo suspendovati ili na drugi način udaljiti s posla.

Na računu Ognjanovića u Srpskoj banci trenutno ima 100.000 dolara i 7.400 evra. Policija je ta sredstva pronašla nakon opsežne istrage iako su roditelji preminule Tijane tvrdili da, osim računa u Komercijalnoj banci, nemaju druge račune.

Policija je dva puta blokirala sredstva na računu u Srpskoj banci, ali poslednja blokada ističe 16. januara i na potezu su tužilaštvo i sud.

- Ukoliko sud po nalogu tužilaštva ne zamrzne ovaj novac, Ognjanovići njim mogu da raspolažu kako oni žele. Nejasno je, takođe, šta će sa sredstvima biti pošto su iz Srpske banke najavili prestanak rada sa stanovništvom - kaže izvor „Blica“.

Komentari / 0

Ostavite komentar