U Trebinju nema sterilnih gaza

Zdravstvene ustanove iz Trebinja, Bolnica i Dom zdravlja, nisu pronašli zajednički jezik oko sterilizacije gaza, zbog čega je Hitna pomoć ostala bez ovog važnog medicinskog sredstva, a time građani Trebinja dovedeni u veliku opasnost.

Republika Srpska 12.01.2015 | 20:40
U Trebinju nema sterilnih gaza

Načelnik službe Hitne pomoći Trebinje, Saša Borjan, kaže da im je Bolnica preknula isporuku sterilnih gaza prije 20 dana i da su zbog toga građani Trebinja sada dovedeni u veliku opasnost.

“Preko 20 dana Hitna pomoć Trebinje je bez sterilne gaze. Nama jedini dobavljač sterilne gaze je Bolnica Trebinje, doktorica Zdravka Vreća je odlučila da prekine dostavu gaze Hitnoj pomoći bez obzira što je rukovodstvo Doma zdravlja insistiralo da se potpišu ugovori, jer Bolnica Trebinje po sertifikaciji treba da potpiše ugovore i rukovodstvo Doma zdravlja je insistiralo da se Ugovor za steriliziaciju potpiše ali ona to nije željela da uradi", kaže načelnik Skužbe Hitne pomoći Saša Borjan.

"U period smo novogodišnjih i božičnih praznika, zaista kada imamo najveći broj pacijenata u toku cijele godine, nama sterilna gaza u Hitnoj pomoći treba da zbrinemo povredu, da zaustavimo krvaranje. Imamo veliki broj udesa, praktično bez sterilne gaze nama su ruke vezana, tako da apulejem na doktoricu Zdravku Vreću da dozvoli Hitnoj pomoći dostavljanje sterilne gaze kako je i bilo sve ove godine zato što su pacijenti hitne pomoći oni koji su najugroženiji, a tim nehumanim i neodgovornim gestom direktora Bolnice Trebinje”, dodaje Borjan.

U Domu zdravlja kažu da su trenutno u procesu nabavke autoklava potrebnog za sterilizaciju i da se nadaju da će to biti rješeno veoma brzo, a time i završena sva priča sa Bolnicom.

Što se tiče Bolnice nismo uspjeli dobiti nikakve informacije povodom ovog problema jer je portparol koristio slobadn dan, dok nam je u rukovodstvu rečeno da bez dopusta direktorice Zdravke Vreće nemaju pravo davati bilo kakve izjava za medije, a da li će se neko oglastiti.

To se nije dogodilo tako da smo ostali uskraćeni za izjavu iz te zdravstvne ustanove.

(BN TV)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

divce

12.01.2015 20:00

motamo duvan,vecina bez posla,ljudi srednje dobi bez dana radnog staza,sela pusta,ko ima vise djece nazivaju ga herojem,narod uplasen izbezumljen,nesmjes se razboliti,strasno i veoma lose vrijeme po ovaj napaceni jadni narod. neka nam je dragi bog na pomoci

ODGOVORITE
Name

Ђуро Јеглић

12.01.2015 20:55

То је та створена Додикова Држава.Бастион партијских нерадника, бастион лопова и шверцера,трговаца душом,сељачина са факултетским дипломама у задњем џепу.Ово је Додиково шверцерско чудо,створено за крађу и богаћење послушника и за деградацију здраве академске памети.

ODGOVORITE