Sam sebe ranio u lovu

Lovac Milenko Ćomić - Mićo (64) iz Dervente ranio je sam sebe tokom lova na patke u selu Rapćani kod Dervente, potvrđeno je u policiji. Njemu je spala puška sa ramena, opalila i nanijela teške povrede. U Centru javne bezbjednosti Doboj rekli su, navodeći njegove inicijale, da je do ranjavanje došlo u subotu oko 15.30 časova.

Republika Srpska 12.01.2015 | 12:15
Sam sebe ranio u lovu

- Uviđajem je utvrđeno da je došlo do samoranjavanja, a povrijeđeni Ćomić prevezen je u Dobojsku bolnicu gdje je operisan i trenutno je van životne opasnosti - istakli su u CJB Doboj.

Ćomić je član lovačkog udruženja "Motajica" iz Dervente i subotu je sa ostalim članovima bio u lovu na patke.
Prema nezvaničnim informacijama, Ćomić je sa ostalim članovima hodao pokraj rijeke Ukrine u Rapćanima, a puška mu je bila okačena o desno rame.

- Nažalost, oružje je bilo napunjeno i ne zakočeno. U jednom trenutku dok su hodali kraj rijeke, spala mu je sa ramena, te udarila u zemlju i opalila. Tom prilikom Milenko je pogođen u desnu nogu i kuk - rekao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima riječ o težoj povredi.

- Mogla se dogoditi i veća tragedija. Niko ne želi ni da pomisli šta bi bilo da je Ćomića hitac pogodio u grudi ili nekog i od njegovih kolega lovaca - kazao je naš izvor.

Predsjednik lovačkog udruženja Motajica Miodrag Đeorđić rekao je juče da je Ćomić bio u redovnom lovu sa još nekoliko kolega.

- Nisam bio sa njima, a prema pričama kolega oni su se nalazili u blizini mjesta Rapćanski most, kada je došlo do samoranjavanja. Ćomić je odmah poslije ranjavanja prevezen u bolnicu gdje je operisan i nije životno ugrožen, ali je zadržan na liječenju - istako je Đeorđić.

Prema njegovim riječima riječ je veoma dobrim i iskisnum lovcima, kao i da će kolege otići u posjetu Ćomiću.

Đeorđić je istakao da se ranije nisu dešavale nezgode u lovu u kojem su učestvovali njegovi članovi.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Zile

12.01.2015 11:20

Tako je to kad neko nosi oruzje, a ne zna njegovu funkciju i mogucnosti. Ja bih istom lovcu pozeleo brz oporavak posle oporavka oduzeo mu dozvolu za oruzje, te isto orizje.

ODGOVORITE
Name

Md

12.01.2015 12:50

Nije se on sam ranio pomogla mu je sljiva

ODGOVORITE
Name

Suzuki

12.01.2015 21:25

Ranio ga alkohol,da je bio trijezan i normalan ranjavanja ne bi ni bilo.

ODGOVORITE