Srbima još jedna lekcija od Hrvata!

Dva poraza u dva dana od komšija. Ipak, ovaj put ne tako ubedljivo...

Ostali sportovi 10.01.2015 | 22:00
Srbima još jedna lekcija od Hrvata!

Muška rukometna reprezentacija Srbije poražena je i u drugom prijateljskom meču od selekcije Hrvatske pošto je večeras u Rijeci izgubila rezultatom 34:30 (16:14).

Izabranici Dejana Perića prikazali su mnogo bolju igru nego u prvom susretu u petak u Umagu, gde su pretrpeli debakl (35:28), ali nisu imali snage i koncentracije za revanš domaćinu, koji se priprema za učešće na prvenstvu sveta u Kataru.

Najvećim delom meča vođena je velika i izjednačena borba, a hrvatski rukometaši bili su smireniji i sigurniji u završnici utakmice, pa su zasluženo došli do uspeha.

Domaćina su do pobede predvodili Štrlek sa šest i Duvnjak, Horvat i Čupić sa po pet golova, dok su u srpskom timu najefikasniji bili Momir Ilić sa osam i Marko Vujin sa šest.

Na poluvremenu utakmice u Rijeci za najbolje hrvatske rukometaše u 2014. godini proglašeni su Domagoj Duvnjak i Andrea Penezić, dok je priznanje za najbolheg trenera pripalo selektoru muške reprezentacije Slavku Goluži.

Reprezentacija Srbije priprema se za učešće na turniru u Norveškoj, od 15. do 19. januara, a prvu takmičarsku utakmicu imaće tek u aprilu, kada joj predstoji gostovanje na Islandu, u nastavku kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2016. godine.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

domaci stranac

10.01.2015 21:04

dobro, bolji pa sta, a vaterpolo

ODGOVORITE
Name

JA

10.01.2015 21:07

Bolji je pobjedio pa sta???

ODGOVORITE