Zbog religije ubio svoje dijete

Supruga i ja imamo dvoje dece, a vera mi ne dozvoljava da ih imam troje. Pukao mi je film, znam šta sam uradio!

Srbija 10.01.2015 | 12:36
Zbog religije ubio svoje dijete

Ovo je, kako Kurir saznaje, ponavljao Borislav Zornić (35), lečeni psihijatrijski bolesnik, nakon što je juče oko 5.30 svoju ćerku Nataliju, rođenu pre 15 dana, bacio s drugog sprata zgrade u Drinčićevoj ulici u centru Beograda.

Zaspao kod tužioca

Monstruozan zločin kakav Srbija ne pamti dogodio se nakon svađe Borislava i njegove supruge Biljane. Pomahnitali otac uzeo je devojčicu i hladnokrvno je bacio na beton u dvorištu zgrade. Majka Biljana je tad zgrabila drugo dvoje dece i pobegla kod komšije, a policija je ubrzo uhapsila Zornića.

On je posle tragedije histerisao i vrištao, a policajci su ga jedva obuzdali.

- Žena i ja smo upali u krizu, imali smo probleme - rekao je Zornić, žaleći se da mu je hladno.

Potom je prevezen u psihijatrijsku bolnicu „Dr Laza Lazarević“, odakle je nakon ukazane lekarske pomoći priveden na saslušanje u Više tužilaštvo.

- Borislav nije iznosio odbranu, zaspao je u kancelariji. Neuropsihijatar je procenio da nije u stanju da bude saslušan zbog sumanutog religijskog stanja i šizofrenije, od koje je i ranije lečen, ali terapiju nije uzimao redovno - kaže izvor Kurira.

Komšije ne mogu da veruju šta je Borislav uradio.

- Stalno su se svađali i tukli, naročito noću. Tog jutra začula sam vrisku i plač. Biljana je jaukala: „Ubi mi bebu! Upomoć, pomozite mi“. Potom je istrčala iz stana sa ćerkom K. Z. (3) i sinom P. Z. (2). Ko zna šta bi se dogodilo da je ostala, možda bi ih sve poubijao - priča potresena komšinica.

Stanari kažu da je Zornića najverovatnije iznerviralo to što je tek rođena devojčica plakala.

- Nakon dolaska policije zgradom je odzvanjala njegova vika! Ponavljao je: „Bebo, bebo“, a povremeno bi povikao: „Bando!“ Prizor ispred zgrade bio je jeziv! Mrtva beba ležala je na trotoaru u dvorištu. Tu sliku nikad neću zaboraviti. Ne znam šta mu je dete zgrešilo, kakav čovek može da uradi tako nešto. Jednoj baki je pozlilo kad je videla scenu, pa je prevezena u bolnicu - kroz suze nam je rekla stanarka.

Radovao se detetu

Komšije kažu da su se Zornići doselili pre pet godina i dodaju da je žena često bila žrtva porodičnog nasilja.

- Ni sa kim se nisu družili, bili su povučeni. Biljana se porodila 25. decembra. Borislav se naizgled radovao detetu. Iako su on i supruga imali probleme, delovalo je da voli decu. Često smo ga viđali kako vodi za ruku sina i ćerku. Šta mu se sad desilo u glavi, bog samo zna - kaže komšinica.

 

Izvor: Kurir

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Bin Laden

10.01.2015 11:43

Ko sve osniva brak i porodicu !!!

ODGOVORITE
Name

cg

10.01.2015 12:37

Sačuvaj Bože a i bolest može svakoga da snađe prema tome ćutati i reci samo, Bože sačuvaj um i pamet.

ODGOVORITE
Name

U Srbiji

10.01.2015 23:04

Verske grupe registrovane u Srbiji: 39 Verske zajednice u Srbiji : 24 Izvor: Ministarstvo vera. Pitanje je kojoj od ovih pripada porodica. Plus bolest i eto ti horora. Zasigurno neka od sekti ima ogranicenje u broju djece. Bolesnik nije znao da moze odbiti poslusnost

ODGOVORITE