Vučić: Potrebna hladna glava

Srpski premijer Aleksandar Vučić smatra da je za Kosovo, i sve ostalo potrebna ''hladna glava'', jer je, kak kaže, na ''vruće srce'' Kosovo već nekoliko puta izgubljeno.

Srbija 10.01.2015 | 07:21
Vučić: Potrebna hladna glava

''Mi smo priznali život na Kosovu i mislim da više od toga niko i ne treba da nam traži. Omogućili smo dijalogom i nizom rešenja, da ljudi tamo normalno žive, da se kreću, rade, i to nezavisno od političkih odnosa. Nezavisno i od toga da li je neka zemlja, Kosovo priznala ili ne. I to je ta naša crvena linija preko koje nećemo ići'', naglasio je Vučić.

''Živite, radite, putujte, trgujte, učite.. i niko vam u tome neće smetati, čak ćemo pomoći'', dodao je Vučić. Međutim, kako je objasnio, teško je bilo kome objasniti to da je neprihvatljivo ''terati suverenu državu da prizna nasilno otcepljenje teritorije''.

''Kako god, niko nam zvanično ništa slično nije tražio, a samim tim svaki pokušaj da se odgovori na to pitanje samo bi nas oterao u nepotrebnu prazninu. A nama je i za Kosovo, i za sve ostalo potrebna hladna glava, na vruće srce smo ga već nekoliko puta izgubili'', dodao je Vučić.

Srpski pemijer nagalšava da je potrebno da se svi malo strpe, i da više rade.

''Biće bolje. Sve ovo radimo da nam već na kraju ove godine bilo bolje, a sledeće još bolje'', odgovorio je Vučić na pitanje šta građani Srbije mogu da urade da bi im prosečna plata bila veća.

Izvor: Blic

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Najnormalnij polticar u zadnje vrijeme

10.01.2015 08:47

Gledao sam ga juce na PINK televiziji i zalim sto kod nas nije takav predsjednik vlade:nekompromitovan,strpljiv na novinarska pitanja,neopterecen vlascu,covjek koji ne podlijeze pritiscima. Eh da nam je ministar unutrasnjih poslova kao Borko Stefanovic.

ODGOVORITE
Name

princip

10.01.2015 09:59

Kosovo je rezultat pogrešne politike srba od drugog sv.rata a sad plaćamo danak.Tito im je stvorio prostor dajući im autonomiju da bi arnauti pomoću heroina i svjetskih nadnacionalista koji su okupljeni u tajne org. I za koje je albanska mafija rasturala drogu po čitavom svijetu i pomoću tih para lobirali svjetske moćnike da im nasilno otcijeoe kosovo po poznatom receptu ugrožavanja ljudskih prava i sada im to kosovo služi za destinaciju prljavog novca koje mafija skupi mafijajući po čitavom svijetu.Sadašnjem srpskom političkom establišmentu treba mudrosti Davida Štrbca koji tužio jazavca Austrougarskoj da izađu iz zivog blata koje se zove Kosovo.Očekivati od svjetske korumpirane elite realnost mislim da je to zabluda.

ODGOVORITE
Name

Posalji nam Borka Stefanovica

10.01.2015 11:09

Posalji nam Borka Stefanovica samo na par mjeseci da nam bude ministar unutrasnjih poslova

ODGOVORITE
Name

dd

10.01.2015 13:08

Posaljte nam Dragana Covica da brani nase srpske interese

ODGOVORITE
Name

Julio

10.01.2015 13:13

Pricam vam pricu,kaze nekoliko puta smo izgubili Kosovo ,pa jeli ovaj covjek normalan,predsednice izgubio si ti Kosovo zauvjek,upalite auto pa se provozajte na Kosovo (klinac).kosovo je priznata drzava ,pazite "drzava" od vecine zemalja u svijetu,to i on zna ali uvjek nesto mlati,jos malo pa neces smijeti ni u vojvodinu a pogotovo u sandzak.

ODGOVORITE