Razmjena vatre na istoku Ukrajine

Najmanje dva civila u Donjecku su poginula, a sedam je ranjeno, saopšteno je danas u tom gradu na istoku Ukrajine, dok je u Kijevu objavljeno da su za poslednja 24 sata poginula četvorica ukrajinskih vojnika u "zoni antiterorističke operacije", prenele su ukrajinske agencije.

Svijet 09.01.2015 | 14:01
Razmjena vatre na istoku Ukrajine

Gradske vlasti saopštile su da su pod pojačanom artiljerijskom vatrom juče bili Kijevski, Kirovski, Kujbiševski i Petrovski rejon, da su poginula dva civila, sedam ranjeno, a oštećene su brojne kuće i gradska infrastruktura, preneo je Ukrinform.

Teška artiljerija kod tog grada je jutros utihnula, navode donjecke vlasti.

UNN prenosi izjavu ukrajinskog vojnog portparola Andreja Lisenka da su tokom 24 sata u zoni konflikta poginula četvorica vojnika, a da je osam ranjeno.

Prema njegovim rečima, stanje u Donjeckom basenu i dalje nije mirno a "esktremisti nastavljaju s provokacijama i po pristizanju humanitarnih konvoja pojačavaju napade".

Kijevski "Štab za sprovođenje antiterorističke operacije" saopštio je da je sutuacija prošle noći znatno zaoštrena i da su "nelegalne oružane formacije kršeći prekid vatre značajno povećale broj napada" i tokom noći 34 puta pucale na ukrajinsku vojsku, a za 24 sata 50 puta, navodi Ukrinform.

S druge strane, predstavnici proruskih snaga tvrde da su ukrajinske snage tokom protekla 24 časa 43 puta prekršile prekid vatre.

Prema poslednjim podacima UN, broj poginulih civila u konfliktu na istoku Ukrajine dostigao je od aprila prošle godine 4.700 a vise od 10.000 je ranjeno, prenosi RIA Novosti.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar