Brega i Ceca rekorderi

Osnivač „Bijelog dugmeta“ će za nastup za Pravoslavnu novu godinu inkasirati 30.000, a folk zvezda 20.000 evra.

Zabava 08.01.2015 | 08:18
Brega i Ceca rekorderi

Goran Bregović priprema se za nastup sa svojim orkestrom u Nišu.

- Nemam osećaj za praznike. Kada svaki dan moraš na posao, siguran sam da praznični dani nešto znače. Meni ne - rekao je Brega nedavno za „Blic“.


Predviđeni budžet za doček u Nišu je 30.000 evra.

- Imaćemo najveću žurku na Balkanu za doček Srpske nove godine. Bregović će nastupati u centru Niša sa svojim bendom. Očekujemo više od 30.000 ljudi. Pozivamo da dođu i naše komšije iz Makedonije, Bugarske i Rumunije, u kojima je Bregović veoma popularan - izjavio je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Ceca se raduje nastupu u Novom Sadu.

- Imam lepu vest i želim da je odmah podelim sa vama. Za doček Pravoslavne nove godine se družimo na mom koncertu na trgu u Novom Sadu - napisala je folk zvezda na Tviteru.

U Čačku će nastupiti Aca Lukas, Bora Đorđević i trubači, potvrdio je ministar Velimir Ilić i dodao da će sve troškove pokriti privrednici iz tog grada. Lukasu i Bori predviđen je honorar od po 10.000 evra.

- Raduje me da nastupam za Srpsku novu godinu u rodnom gradu. Daću sve od sebe da to bude lud i nezaboravan provod. Imao sam tešku upalu pluća koju sam najzad pobedio. Sada sam željan nastupa pred publikom i ponuda Velje Ilića mi je došla kao kec na desetku - rekao je Đorđević.

Miroslav Ilić i Saša Matić nastupaće u klubovima u Banjaluci, za honorar od 10.000 evra. Priča se da će isto zaraditi i Željko Joksimović, kojeg odmah po povratku s medenog meseca na Sejšelima očekuje nastup na trgu u Vrnjačkoj Banji.

- Daću sve od sebe da napravim dobru atmosferu i odličan provod, pa pozivam sve građane Vranjačke Banje i njihove goste da dođu na trg - poručio je Joksimović.

Marija Šerifović pevaće u jednom beogradskom klubu za 5.000 evra.

Poreznici proveravaju pevače
Poreznici intenzivno kontrolišu sve organizatore nastupa srpskih pevača, kaže za „Blic“ v. d. direktora Poreske uprave Marko Marinković. Inspektori, kaže Marinković, rade na proverama ugovora pod kojim su pevači nastupali za Novu godinu, a nastavljaju to da čine i za predstojeću proslavu Srpske nove godine.
- Ovu aktivnost smo dodatno pojačali u ovom periodu, kao i kontrolu poslovanja lokala na srpskim planinama Zlatibor i Kopaonik - otkriva Marinković.

Izvor: Blic

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Gašpar

08.01.2015 15:32

Oni svi zajedno nemaju osnovnu školu, a drmaju pare, koja katastrofa...

ODGOVORITE
Name

Karadoz

08.01.2015 21:09

Ova Pravoslavna NG nesto jeftinija...

ODGOVORITE