Proslava Božića u pratnji policije

Pravoslavni vernici u Kosovskoj Mitrovici prisustvovali su božićnoj liturgiji u hramu Svetog Dimitrija u ovom gradu a onda su, njih oko 100, organizovano u pratnji policije posetili hram Svetog Save u južnom delu grada.

Srbija 07.01.2015 | 13:22
Proslava Božića u pratnji policije

Dva autobusa kojima su Srbi došli do hrama Sv. Save u južnom delu Mitrovice stigla su u pratnji jednog policijskog vozila a incidenata nije bilo.

Protojerej stavrofor Milija Arsović rekao je obraćajući se vernicima da hram Sv. Save moramo čuvati jer je to hrišćanska dužnost i obaveza.

“Sve što su nam ostavili naši preci, ostavili su nam na amanet a mi to moramo sačuvati", rekao je on.

Arsović je podsetio da hram Sv. Save poseduje imovinu koja je uzurpirana, istakavši da su tokom martovskog nasilja 2004. godine kada je hram spaljen, odatle proterani i sveštenici sa svojim porodicama.

Vernici koji su obišli ovaj hram ističu da su srećni što su imali priliku da i za ovaj Božić dođu.

“Radosni smo, srećni, svima želim zdravlje i veselje. Srećni smo što smo u hramu za koji nas vežu nezaboravne uspomene”, poručili su neki od njih.

Prazničnoj atmosferi u hramovima u Kosovskoj Mitrovici doprinelo je pojanje crkvenog hora “Branislav Nušić” iz ovog grada.

I u ostalim crkvama i hramovima na Kosovu na prigodan način obeleženo je Hristovo rođenje a pročitana je i poslanica patrijarha srpskog Irineja koji je Srbe pozvao da ostanu da žive na Kosovu i Metohiji.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Julio

07.01.2015 14:41

Jadno i zalosno,nazalost tako je!

ODGOVORITE
Name

Gile

07.01.2015 17:19

Smeta im crkva i "Bozic". A hoce zajednicki zivot.

ODGOVORITE
Name

re Gile

07.01.2015 20:18

Nece oni zajednicki zivot oni hoce da proteraju Srbe

ODGOVORITE