72 dana i noći živio pod šatorom

Humanost i skromnost krase šedesetjednogodišnjeg Dušana Obiđanovića iz Svilajnca, koji je 99 puta dao krv, učestvovao na 50-ak radnih akcija, ali i 72 dana živeo pod šatorom, čak i na minus 10 stepeni, kada mu je kuća, oštećena u majskim poplavama, srušena kako bi bila izgrađena nova.

Srbija 07.01.2015 | 09:15
72 dana i noći živio pod šatorom

Nekadašnji karate reprezentativac, koji se bavio i drugim sportovima, kao i planinarenjem svojevremeno je ostao i bez posla, zbog čega je i korisnik socijalne pomoći.

Najviše ga boli to što ga, priča suznih očiju Obiđanović, dok je po hladnom i kišovitom vremenu od 21. oktobra do 31. decembra živeo pod šatorom, niko od nadležnih nije posetio i ponudio mu privremeni krov nad glavom, dok mu se ne završi izgradnja kuće.

Njegov dom je, među 2.500 poplavljenih u Svilajncu u maju prošle godine, a zbog vode u kući od 70 santimetara, stvari su uništene.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Đorđe

07.01.2015 08:32

Moj stric kod ,ovaca 60-tak godina , zivi pod satorom. Cuva ovce tolike godina.Niko ga ne žali.Dao je i vojsci ,kad je bilo najpotrebnije u odbrani RS.Drzavi sve "namete". Po hladnim poljima Vojvodine.Po kisi i snijegu. Pozdrav svim postenim ljudima i ovom coveku.

ODGOVORITE
Name

Simo

07.01.2015 08:41

Zalosno ! Vidite koliko je bitno da mediji objave ovakvu informaciju na vrijeme. Da je ova vijest objavljena na vrijeme naslo bi se bar deset osoba koji bi ovom covjeku obezbjedili smjestaj. Kod nas BNTV objavljuje svakodnevno ovakve price i iduci dan vec masa naroda dolazi i nudi pomoc. Svi koji pratimo BNTV to dobro znamo za bezbroj primjera. Zbog toga ste mi jako draga televizija.

ODGOVORITE