Otkrila kako je uspjela da preživi pad aviona

Sedmogodišnja devojčica koja je preživela pad malog aviona u Kentakiju i pešice stigla do prvih koji bi joj mogli pomoći, uspela je u svom poduhvatu zahvaljujući lekcijama o preživljavanju u divljini, kojima ju je naučio otac.

Svijet 06.01.2015 | 11:30
Otkrila kako je uspjela da preživi pad aviona

Sejlor Gucler jedina je preživela pad porodičnog aviona u teško pristupačnom predelu zapadnog Kentakija. U padu su poginuli njeni roditelji, sestra i sestričina. Hrabra devojčica ispuzala je iz uništenog aviona, zapalila granu drveta na olupini koja je i dalje gorela, a potom se zaputila kroz hladnu noć iako je obilno krvarila iz nekoliko rana, a imala je i više preloma.

Devojčica je hodala nešto više od kilometra kroz mračnu šumu dok nije došla do prve kuće gde je pronašla preko potrebnu pomoć.

Njen otac Marti Gucler (48) pilotirao je avionom u surovim vremenskim uslovima, a potom je pozvao za pomoć, u prošli petak oko 18 sati po lokalnom vremenu.

Porodica Gucler i njihova 14-godišnja rođaka vraćali su se s Floride gde su proveli praznike na jugu Ilinoisa.

Savezni istražitelji pretražuju ostatke aviona i područje pada kako bi ustanovili šta je dovelo do teške nesreće.

Marti Gucler je leteo od svoje 16. godine i iza sebe je imao više od 4.000 sati leta. U slobodno vreme radio je i kao instruktor letenja, a isti je put, od Floride do Ilinoisa, preleteo u mnogo, mnogo navrata, ispričao je porodični prijatelj za američke medije.

Četrdeset minuta nakon što je Guclerov avion izgubio kontakt s kontrolom leta, lokalna policija primila je poziv Larija Vilkinsa koji je tvrdio kako je pronašao devojčicu koja tvrdi da je upravo preživela avionsku nesreću u kojoj su poginuli njeni roditelji.

Vilkins je ispričao da je devojčica na njegova vrata pokuacala bosa, samo sa jednom čarapom, obučena lagano "za Floridu" dok je temperatura napolju bila svega 4 stepena Celzijusovih.

"Uzeo sam peškir, očistio je i nazvao službu za spašavanje", rekao je Vilkins.

Ubrzo je stigla policija, a devojčica im je ispričala kako je pokušala da probudi roditelje pre nego je napustila mesto udesa.

"Ona je borac – na pameti joj je bilo samo da pokuša da pronađe pomoć za svoju porodicu", priča policajac Brent Vajt koji je među prvima stigao do Vilkinonove kuće.

Devojčica je dan kasnije otpuštena iz bolnice i otputovala je kući. Preostali članovi porodice Gutzler, koja se obogatila trgujući nameštajem, izdala je slijedeće saopštenje za javnost:

" Skrhani smo ovim gubitkom, ali sigurni smo da oni sad počivaju u nežnom Božjem naručju."

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar