Na Beka pucao profesionalac ili amater?

Načelnik Policijske uprave Beograd Veselin Milić kaže da se još ne zna da li je na biznismena Milana Beka pucao profesionalac ili amater.

Srbija 30.12.2014 | 08:51
Na Beka pucao profesionalac ili amater?

U intervjuu za današnju ''Politiku'', Milić je rekao da se na osnovu dosadašnje istrage ne može pouzdano tvrditi da je reč o profesionalnom, naručenom ubistvu.

''Preduzimaju se sve operativne taktične i tehničke mere i druge radnje u saradnji sa nadležnim tužilaštvom", istakao je Milić.

Prema rečima Milića, urađena je analiza svih materijalnih tragova nađenih na licu mesta, a u toku su detaljne provere baznih stanica i kamera, dok se razgovora i sa svim osobama koje mogu da doprinesu rasvetljavanju slučaja.

Milan Beko je ranjen sa dva hica u stomak, 14. novembra, u beogradskom naselju Senjak, ispred porodične kuće.

U istrazi o ranjavanju biznismena Beka, do sada je policija saslušala više svedoka, među kojima su, kako je objavljeno, i biznismen Stanko Subotić i vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković.

Milić je za ''Politiku'' naveo da policija shodno tehničkim, materijalnim i ljudskim resursima daje maksimum u otkrivanju svih krivičnih dela, kao i da njihovom radu ne doprinosi pritisak javnosti.

''Oni koji su angažovani na najtežim slučajevima su najveći profesionalci. Često veliki pritisak javnosti - pre svega medija, kada se intenzivno objavljuju neistine, poluistine i nagađanja kao u slučaju ''Kantrimen'' kada je Snežana Divac proglašena krivom za smrt mladića - ne pomaže policiji'', rekao je Milić.

On je dodao da je slučaj ''Kantrimen'' rešen isključivo predanim i sistematskim radom policije.

Komentari / 0

Ostavite komentar