Krivična prijava protiv Ognjanovića

Roditelji osmogodišnje Tijane Ognjanović, koja je preminula ne dočekavši transplantaciju srca saslušani su u policiji. Protiv njih je podneta krivična prijava Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Srbija 26.12.2014 | 19:50
Krivična prijava protiv Ognjanovića

Tijanini roditelji saslušani su u svojstvu osumnjičenih, zbog sumnje da su u saizvršilaštvu počinili krivična dela prevara i pranje novca, sapštio je MUP.

Postoje osnovi sumnje da su N. O i J. O. od 5. septembra 2012. godine do danas, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za sebe, prikrili činjenicu da su deo sredstava prikupljenih za lečenje njihove ćerke, u SAD za transplantaciju srca, u iznosu od 100.000 dolara i 7.400 evra zadržali za sebe.

Sumnja se da su taj novac sa računa u američkoj banci, prebacili na lični račun N. O. otvoren u Srpskoj banci a. d. u Beogradu.

Krivična prijava protiv osumnjičenih podneta je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u redovnom postupku.

Ognjanovići su, kako nezvanično saznaje RTS, odbili poligrafsko testiranje.

Roditelji preminule devojčice su na informativnom razgovoru prošle godine tvrdili da nemaju račun u inostranstvu.

Nezvanično postoje i druga neslaganja između izjava Ognjanovića datih u policiji 2013. i onoga što su utvrdili nadležni u istrazi sprovođenoj od jula ove godine, ali tužilaštvo još nije pokrenulo postupak zbog štrajka advokata.

Istraga u slučaju "Ognjanović" počela je krajem juna 2014. godine, zbog sumnje da je došlo do malverzacije s novcem prikupljenim u proleće 2013. kako bi Tijana Ognjanović otišla u SAD na transplantaciju srca.

Za Tijaninu operaciju prikupljeno je ukupno 2,66 miliona evra, a od tog novca, prema izjavi Nebojše Ognjanovića, milion evra je utrošeno na Tijanino lečenje u bolnici u Hjustonu od maja do jula prošle godine i intervencije koje su obavljane u tom periodu.

Devojčica je preminula u bolnici u Hjustonu, a zakonski naslednici novca prikupljenog u dobrotvornim akcijama širom Srbije 2013. godine postali su njeni roditelji.

Ognjanovići su u više navrata u javnosti pozivani da "vrate" novac, a prema njihovim tvrdnjama, oni su Institutu za zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić" poklonili opremu vrednu 1,2 miliona evra i obećali da će ostatak od 440.000 evra pokloniti u humanitarne svrhe.

Komentari / 0

Ostavite komentar