Baka preko Srbina do Sjeverne Koreje!

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Jugoslavije i selektor Bosne i Hercegovine Blaž Slišković blizu je preuzimanja Severne Koreje, a pregovori traju već više od mesec dana.

Fudbal 25.12.2014 | 14:40
Baka preko Srbina do Sjeverne Koreje!

On je pre nekoliko dana otkrio da je ponudu dobio preko srpskog menadžera dobro upoznatim sa dešavanjima u Severnoj Koreji, koju vidi kao egzotičnu destinaciju.

"Da li se plašim? Ma kakvi. Zašto? U redu, istina, ne znam puno o toj zemlji. No, verujem da je stav koji svi mi imamo o Severnoj Koreji u dobroj meri produkt američke propagande. Evo, Kuba je do juče bila svetski neprijatelj broj 1, a danas se Kastro i Obama dogovore za 45 minuta o bilo čemu. Tako su mi pričali i za Kinu, no kad sam tamo radio, nikakvih problema nisam imao. Štaviše, uživao sam. S druge strane, barem kako sam čuo, ako i budem išao, neću ići sam. Sa mnom bi trebalo da ode i jedan rukometni trener iz Crne Gore. Oni su počeli dosta da ulažu u sport i mislim da je to jako dobra stvar, koja će ih polako otvoriti prema svetu", rekao je Slišković za hrvatski Indeks.

On je tokom karijere vodio Hrvatski Dragovoljac, splitski Hajduk, Zrinjski, Tiranu, Unireu Alba Juliju, Široki Brijeg, Al Ansar i Ćindao. Šlišković je imao uspešnu igračku karijeru, u kojoj je između ostalih igrao za Velež, Hajduk, Marsej, Lens i Ren. Za reprezentaciju Jugoslavije nastupio je 26 puta i dao tri gola.

Komentari / 0

Ostavite komentar