“Samo još jednom da zagrlim sina”

Stalno ga sanjam, a uželeo sam se da ga, stvarno, zagrlim. Da opet vodimo naše duge razgovore.

Srbija 24.12.2014 | 15:03
“Samo još jednom da zagrlim sina”

Velikan srpskog i jugoslovenskog filma Bata Živonović, o kojem brine njegova supruga Lula, sve što želi jeste da zagli sina.

Pitamo na kraju Batu Živojinovića koji je, može neko da pomisli, sve svoje želje ispunio - šta bi još u životu poželeo. A on, u prepoznatljivom stilu šereta, obožavanog od sveukupnog naroda bivše zemlje Juge, ali i naroda Kine, odgovorio je ovako: "Šta? Vi to mislite da me nećete imati kada da pitate za novogodišnje želje...Onda je lice prelila seta. Zaćutao je. Emocija, koja je gotovo bila opipljiva, prenela se na sve. - Šta bih poželeo?", kao da je upitao samog sebe.

"Najveća mi je želja da se opet vidim sa sinom. Stalno ga sanjam, a uželeo sam se da ga, stvarno, zagrlim. Da opet vodimo naše duge razgovore. Da jednostavno bude pored mene. Jako smo vezani. Za poslednjih osam godina, video sam ga dva puta, na samo par dana. Pre toga su ga držali šest meseci u Novom Sadu. Mislim, nepravedno. Pričao sam o tome tamo gde je nadležni to trebalo da čuju, da ponavljam? Ne! Srećom, sa ćerkom Jelenom se češće viđam. Unuci obožavaju da dođu u Beograd. Ali nisu samo vezani za Beograd, već i za Koraćicu, dedin zavičaj", rekao je Bata.

"Žao mi je. Zaista nisam mogao da se sretnem sa kineskim premijerom. Uostalom, neka kineskom narodu ostane uspomena na Valtera, onakva kakva je u njihovom sećanju. Ali sam mu, odmah kada je stigao, preko kineske ambasade u Beogradu uputio telegram dobrodošlice.

Supruga slavnog glumca, Lula Živojinović, na ovo dodaje da je protokol, tokom posete premijera Kine, ponudio da po legendu glumišta, našeg i svetskog, pošalje auto, kako bi i on bio deo velike svečanosti povodom otvaranja Pupinovog mosta. Ili, barem, samo da se sretnu.

"Ne, mi nemamo nikakav kompleks od toga što bi Batu svi slikali u kolicima. Prevagnuo je strah da bi se Batino zdravlje, od prevelikih emocija i napora, dodatno pogoršalo. Velimir Bata Živojinović, dok sluša šta Lula govori, kaže nam: "Lula me čuvala svih ovih godina. I čuva me. Danonoćno nada mnom bdi. Nad mojim zdravljem. Bez nje... Odavno me ne bi bilo. Uz nju su i pomažu joj i Lepa Ilić, medicinska sestra. Obe su svakog dana uz mene. Tu su, u svakom trenutku kad zatreba, dr Ranko Todorović, Nataša Vukićević, a poslednjih meseci i Đorđe Radak i njegovi lekari. Bore se, borimo se zajedno.

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

lol

24.12.2014 14:09

A zašto mu sina drže nepravedno i gde ga drže ?

ODGOVORITE
Name

xxx

24.12.2014 14:21

Sta mu je sa sinom?

ODGOVORITE
Name

Bosanac

24.12.2014 14:44

Sta mu je sa sinom????

ODGOVORITE
Name

sasars

24.12.2014 15:08

Ako dođe, čeka ga zatvor zbog zloupotrebe službenog položaja.

ODGOVORITE
Name

Лија

24.12.2014 15:25

Легендо Српског глумишта издржи.

ODGOVORITE
Name

MILOŠ

24.12.2014 15:29

VALTERE,Bože zdravlja,sve će biti u redu.

ODGOVORITE
Name

Senad

24.12.2014 18:05

Legenda uz koju smo odrasli ,sve najbolje legendo a tvoje fimove i danas gleda i staro i mlado .

ODGOVORITE
Name

PROFESIONALAC

24.12.2014 18:47

DAS IST WALTER

ODGOVORITE
Name

realno

24.12.2014 18:54

ko glumac o.k ..ko covjek ..glumac.

ODGOVORITE
Name

Resasars

25.12.2014 17:41

A šta ako ne dođe.Sladiš se njegovim bolom,nekad je zlatna koja ostane iza zuba.Ti se nađe da mu sipaš so na ranu.

ODGOVORITE