Australija: Osmoro djece ubijeno

Australijska policija je danas pronašla tela osmoro dece,uzrasta od 18 meseci do 15 godina, koji su preminuli od rana zadobijenih nožem u gradu Kerns, dok je žena od 34 zadobila teške povrede nožem.

Svijet 19.12.2014 | 08:26
Australija: Osmoro djece ubijeno

Policija države Kvinslend saopštila je da je dobila poziv da ode u kuću u predgrađe Manora, pošto je obaveštena da je žena zadobila teške povrede.

Policajci su na licu mesta zatekli tela dece i ženu sa teškim povredama na grudima. Ona je prebačena u bolnicu i nalazi se u stabilnom stanju, prenosi AP.

"U ovom trenutku javnost ne mora da bude zabrinuta za svoju bezbednost osim da je ovo zaista tužan, tužan događaj", rekao je policijski inspektor Bruno Asnikar.

Policija nije želela više informacija da saopšti.

Međutim, Lisa Tajdej, koja se predstavila kao rođaka pronađene žene, rekla je da su deca bila braća i sestre, a da je ranjena žena njihova majka.

Ona je takođe navela da je tela u kući pronašao 20-godišnji muškarac, koji je brat nastradale dece.

Ulica u kojoj se nalazi kuća je blokirana za saobraćaj, a na desetine policajaca je došlo na mesto zločina.

Premijer Toni Abot ocenio je da je reč o zločinu "koji ostavlja bez reči" i dodao da su ovo teški dani za njegovu zemlju.

Vest o ovoj tragediji usledila je samo nekoliko dana posle incidenta u Sidneju kad je naoružani napadač u jednom kafiću držao 18 ljudi kao taoce skoro 16 sati.

Dva taoca su ubijena, kao i napadač, posle upada policije u kafić.

 

 

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

MILOŠ

19.12.2014 11:07

KUDA IDEŠ,SVETE MOJ??

ODGOVORITE