U BiH mjere bezbjednosti zbog terorističkih napada

Policijske agencije u Bosni i Hercegovini pojačale su mere bezbednosti zbog pretpostavke da bi ona, kao članica globalne koalicije za borbu protiv terorističke organizacije Islamska država, mogla da postane meta terorističkih napada.

Bosna i Hercegovina 18.12.2014 | 12:40
U BiH mjere bezbjednosti zbog terorističkih napada

Za zaštitu organa vlasti na državnom nivou, kao i diplomatskih predstavništava i štićenih ličnosti u BiH, zadužena je Uprava za koordinaciju policijskih tela.

Čelnik Uprave Mirsad Vilić potvrdio je da preduzimaju pojačane mere zaštite.

"Na osnovu naših procena, podigli smo nivo obezbeđenja za diplomate i ambasade koje obezbeđujemo", kazao je Vilić za "Dnevni avaz", potvrdivši istovremeno da su na oprezu i sve druge policijske agencije u državi i da se "sve pažljivo prati".

Direktor Uprave policije MUP-a Federacije BiH Dragan Lukač potvrdio je takođe da su pojačane mere zaštite različitih institucija.

"Sve proveravamo, sve dolaske osoba koje su bile na inostranim ratištima takođe istražujemo i ništa se ne prepušta slučaju", kazao je Lukač za ovaj list, naglasivši da policija vlada situacijom.

Inače, prema ranije objavljenim procenama policijskih i obaveštajnih agencija BiH, najmanje 150 državljana te zemlje u proteklom periodu otišlo je na ratišta u Siriji i Iraku gde se bore na strani radikalnih islamističkih grupa poput Islamske države i Fronta al-Nusra.

U BiH se procenjuje da bi oni mogli da budu pretnja kada se vrate u zemlju.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

sasars

18.12.2014 11:54

Ne može gori teroristički napad biti od napada SNSD-a! Pobiše svoj narod bez ispaljenog metka! Umire od praznog stomaka, umire od nedostatka lijekova, umire od muke i nepravde! Nema više osmjeha, nema pjesme, nema veselja... Ljudi hodaju praznog pogleda, zabrinuti, nervozni.... Gotovi smo! Dodik nas je uništio!!!

ODGOVORITE
Name

007

18.12.2014 12:00

Nadam se na vreme?

ODGOVORITE
Name

čatrnja

18.12.2014 12:27

Satrao nas je naš mentalitet.

ODGOVORITE
Name

Dragan

18.12.2014 13:55

Ljudi, ovo je veoma ozbiljna tema da bi je stavljali u kontekst naših unutrašnjo-poilitičkih prilika. Ono što me zabrinjava je činjenica da su pojačane mjere bezbjednosti visokih ličnosti, diplomatskih predstavništava i sl. ali iskustva govore da ISIL napada obične ljude na ulicama, pijacama, školama i drugim mjestima masovnog okupljanja. Pitam se da li iko o tome vodi računa.

ODGOVORITE